MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

18 жовтня оголошено Європейським Днем боротьби з торгівлею людьми (прес-релиз)

16.10.2008   
В Україні, як і в багатьох країнах світу жінки, чоловіки та діти потерпають від торгівлі людьми. Вони зазнають експлуатації, насильства та жорстокого ставлення .Вони розплачуються за попит на дешеву продукцію та послуги. Що ми робимо для того, щоб зупинити це?

В Україні, як і в багатьох країнах світу жінки, чоловіки та діти потерпають від торгівлі людьми. Вони зазнають експлуатації, насильства та жорстокого ставлення .Вони розплачуються за попит на дешеву продукцію  та послуги. Що ми робимо для того, щоб зупинити це?

Більше трьох років тому  Європейський Парламент одностайно прийняв звіт «Стратегії запобігання торгівлі жінками і дітьми, які є вразливими до сексуальної експлуатації». Прийняття цього звіту Членами Європейського Парламенту спонукає країни – члени ЄС вживати більше заходів для боротьби з торгівлею людьми та покращити захист прав потерпілих осіб.

Серед рекомендацій, які містяться в цьому звіті, була і рекомендація започаткувати Європейський День боротьби з торгівлею людьми. Такий день необхідний для консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні. 

Україною вжито значних заходів щодо протидії такому злочину як торгівля людьми: ратифіковано Палермську Конвенцію; внесені  відповідні зміни до кримінального законодавства щодо покарання злочину торгівлі людьми; 17 листопада 2005 р. підписано Конвенцію Ради Європи «Про боротьбу з торгівлею людьми»; прийнято Державну програму протидії торгівлі людьми, яка є вже третім нормативним актом такого типу; активну роботу здійснюють представники неурядових та міжнародних організацій в сфері запобігання торгівлі людьми та надання допомоги потерпілим від цього злочину.

Але попереду ще багато кроків, які потрібно зробити: не ратифіковано Конвенцію Ради Європи «Про боротьбу з торгівлею людьми; недосконалою є система надання допомоги потерпілим саме державними структурами; недосконалою є процедура розгляду судових справ; відзначається брак координації діяльності в сфері протидії торгівлі людьми саме з боку відповідних державних установ.
 Поділитися