MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Росії намагаються врятувати життя скаліченого журналіста-еколога

14.11.2008    джерело: www.telekritika.ua
Михаил Бекетов відомий своєю критикою на адресу адміністрації Хімок та висвітленням боротьби за Хімкінський ліс, який влада збирається вирубати, щоб збудувати на його місці швидкісну магістраль «Москва – Санкт Петербург».

Головний редактор російської газети «Химкинская правда» Михайло Бекетов, знайдений 13 листопада побитим у дворі свого будинку у селищі Старбєєво Хімкінського району Московської області, перебуває у тяжкому стані. Як повідомляє Newsru.com, у реанімації журналісту зробили операцію. У нього серйозна травма голови, численні переломи та травми внутрішніх органів, за словами медиків, практично несумісні з життям.

 «Химкинская правда» відома своєю критикою на адресу адміністрації Хімок та висвітленням боротьби за Хімкінський ліс, який влада збирається вирубати, щоб збудувати на його місці швидкісну магістраль «Москва – Санкт Петербург». Торік невідомі спалили автомобіль Бекетова, а в лютому 2008-го проти нього порушили кримінальну справу за наклеп.

На початку листопада, після поширення чергового числа газети, Бекетов казав своїм знайомим, що йому погрожують бандити. За фактом побиття порушено кримінальну справу; як стверджують правоохоронці, складається фоторобот злочинців. Природоохоронні організації Росії планують найближчим часом звернутись до керівництва держави з вимогою взяти ситуацію під контроль.

 Поділитися