MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Газета Львівської міської ради «Ратуша» виграла суд у міського голови Львова Андрія Садового.

27.11.2008    джерело: portal.lviv.ua
Суддя Галицького районного суду зобов’язала міського голову на сесії ЛМР спростувати проголошену ним щодо «Ратуші» неправдиву інформацію.

Про це «Львівський портал» повідомив головний редактор видання Микола Савельєв.

За його словами, у жовтні 2007 року на одній із сесій Львівської міської ради мер Львова А. Садовий заявив: «Що Ви переживаєте за зарплату в газеті «Ратуша»? Вони її отримують, але в конвертах. Це є робота для правоохоронних органів».

Розцінивши ці слова бургомістра як пряму образу ділової репутації газети, видання подало на міського голову до суду. І ось сьогодні врешті було прийнято судове рішення. Суддя Галицького районного суду пані Городецька зобов’язала міського голову на сесії ЛМР спростувати проголошену ним щодо «Ратуші» неправдиву інформацію.

В коментарі «Львівському порталу» редактор газети «Ратуша» Микола Савельєв розповів, що за рік судових слухань жодного разу на судове засідання не прийшли ані сам Андрій Садовий, ані його представники, ані представники юридичного відділу Львівської міської ради, хоча вони отримали офіційні повістки. «Останнього разу Садовий поінформував суд, що він, очевидно, братиме собі київського адвоката, але ні київський, ні львівський адвокати на останнє судове слухання не прийшли», - повідомив М. Савельєв.

Він заявив, що матеріального відшкодування за завдані моральні збитки газета не вимагала, бо розуміє, що гроші меру дуже потрібні на проведення Євро-2012.

 Поділитися