MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Журналісти інтернет-видань найчастіше потрапляють за ґрати

05.12.2008    джерело: www.pravda.com.ua

45% співробітників медіа, що потрапляють за ґрати, є блоґерами, репортерами та редакторами інтернет-видань.

Такими є результати щорічного дослідження Комітету захисту журналістів, які наводить в п’ятницю Телекритика.

Уперше за історію щорічних досліджень КЗЖ онлайн-журналісти виявились категорією медійних співробітників, що зазнають обмеження волі найчастіше.

Вперше інтернет-журналіста було ув’язнено у 1997 році. Усього за 11 місяців 2008 року було ув’язнено 125 журналістів (у 2007 році – 127), серед яких щонайменше 56 працюють у інтернет-виданнях або є блоґерами.

Лідером за кількістю ув’язнених журналістів уже 10 років залишається Китай. Серед лідерів також Куба, М’янма, Еритрея та Узбекистан.

Другою за кількістю категорією журналістів, яких ув’язнювали у 2008 році, були співробітники друкованих ЗМІ – 53 випадки. Решта 16 – співробітники телебачення, радіомовлення та кінодокументалісти.

05.12.2008

 Поділитися