MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Брейн-ринг в Кіровоградській виправній колонії №6

09.12.2008    джерело: www.civicua.org
Володимир Бочаров-Туз

Кіровоградська виправна колонія №6 зібрала за ігровим столом Брейн-рингу чотири команди інтелектуалів – гравців. За перемогу змагались команди працівників колонії, вчителів загально освітньої школи №38, ВІЛ-інфікованих засуджених та команда професійних гравців міста Кіровоград.

З ініціативою проведення змагань виступило Кіровоградське Обласне Відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ». Оскільки вже два роки саме ця благодійна організація кожної суботи проводить соціально-консультативну роботу серед ВІЛ-інфікованих засуджених. За цей час силами соціальних працівників та консультантів, з числа засуджених створено групу волонтерів «Надія +».

Учасники волонтерського руху колонії виявили бажання до Дня порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми провести першу, за всю історію існування установи інтелектуальну гру Брейн-ринг. На двобій було запрошено команду професійних гравців (зі свободи) – «Колір».

Ідея проведення заходу привернула увагу адміністрації установи, яка в свою чергу вирішила не тільки підтримати ініціативу, а й прийняти участь у змаганнях. Таким чином, були сформовані ще дві команди – начальників загонів та вчителів загальноосвітньої школи №38, яка функціонує на території колонії.

Нарешті 5-го грудня всі чотири команди зустрілись в стінах установи, яка вперше вітала таких гостей. Близько години учасники змагались за перемогу. Звісно були переможці та переможені, але головне солідарність, адже саме ця дата є символом солідарності та порозуміння.

 Поділитися