MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Скандал у справі Політковської: суддю можуть зняти, а присяжних розпуститиСправа Політковської - судять, але кого…Суд по делу Анны Политковской продолжится 17 ноябряМитинг памяти ПолитковскойЖурналисты всего мира примут участие в акции памяти Политковской30 августа - день рождения Анны ПолитковскойОна останется с намиДень памяти Анны ПолитковскойВспоминать запрещеноУ Росії зірваний міжнародний форум пам’яті Анни ПолітковськоїВшануй пам’ять загиблої журналістки хвилиною мовчанняГанна Політковська номінована на премію Сахарова за 2007 рікОрганизатора митинга в память Анны Политковской будут судить из-за большого количества участников акцииКолеги Анни Політковської не згодні з версією Генерального прокурора РосіїГенеральный прокурор РФ сообщил о продвижении в расследовании дела об убийстве журналистки Анны ПолитковскойМир читает книгу ПолитковскойМіліція розігнала дубинками маніфестацію на честь ПолітковськоїСегодня девятый день со дня гибели Анны ПолитковскойОб Анне Политковской и о словах Путина по поводу её убийстваУкраїнські журналісти вшанували пам’ять Анни Політковської

Адвокати: Убивця Політковської працював на ФСБ

10.12.2008    джерело: www.imi.org.ua
Адвокати підсудних стверджують, що Рустам Махмудов, передбачуваний убивця оглядача «Нової газети» Анни Політковської, міг переховуватися від правоохоронних органів за допомогою підроблених документів, виданих йому ФСБ

Рустам Махмудов, передбачуваний убивця оглядача «Нової газети» Анни Політковської, міг переховуватися від правоохоронних органів за допомогою підроблених документів, виданих йому ФСБ.  Про це заявили адвокати підсудних, повідомляє ПІК.

«Махмудов, який зараз переховується за кордоном, зумів уникнути покарання за викрадання людини і оформити закордонний паспорт завдяки тому, що був інформатором спецслужб», – стверджують вони.

У ході розгляду в Московському окружному військовому суді обвинувачі представили два водійські посвідчення на ім’я Рустама Махмудова і Наїля Загідулліна, вилучених при обшуку в московській квартирі, де проживали підсудні – брати Джабраїл і Ібрагим Махмудови.

«Експерти, проаналізувавши ці документи, дійшли висновку, що на фотографіях зображена одна і та ж особа», – сказала прокурор Юлія Сафіна.

За даними слідства, Рустам Махмудов ще в 1997 році брав активну участь у викраданні в Москві якогось підприємця на прізвище Овелян і здирстві у нього великої суми грошей.

В кінці 1998 року практично всі викрадачі були арештовані і засуджені.

Покарання уникнув лише Рустам Махмудов, який переховувався під вигаданими іменами.
Востаннє він користувався документом на ім’я якогось Наїля Загідулліна з Татарії. Слідство знайшло сьогодні Загідулліна, і той повідомив, що перед відходом в армію в 1994 році залишив свій паспорт у військкоматі. Повернувшись після демобілізації, свій паспорт він так і не забрав.

За даними слідства, Рустам Махмудов якимсь чином отримав цей паспорт, а потім оформив з його допомогою водійські права і закордонний паспорт, за яким і виїхав з Росії.

На думку адвокатів підсудних, Рустам Махмудов уникнув покарання за викрадання і здирство, оскільки був інформатором ФСБ, і та видала йому так звані документи прикриття.

 Поділитися