MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Музика нацистів

25.12.2008    джерело: www.umoloda.kiev.ua
Олександр Шиманський
Російські фашисти покалічили двох скрипалів славетного оркестру «Віртуози Москви»

Російські неонацисти здійснили два напади на музикантів славетного оркестру «Віртуози Москви». На першу скрипку оркестру, росіянина корейського походження Георгія Цая невідомі напали 21 грудня, побили його та завдали 11 ножових поранень. Особливо важкі травми рук — бузувіри знали, що саме це стане найбільшим жахом для скрипаля. Наступного дня нападу зазнав соліст оркестру Денис Шульгін. Його доправили до лікарні з проламаним черепом та струсом мозку. Директор оркестру Григорій Ковалевський вважає, що напад на Цая був здійснений на національному ґрунті, а у випадку Шульгіна, який немає «азіатської» чи «кавказької» зовнішності, могли бути звичайні бандитські мотиви, оскільки музиканта ще й пограбували. Хоча не виключено, що в останньому випадку нацисти дотримувалися гасла «бий жидів, спасай Росію».

Художній керівник оркестру «Віртуози Москви», диригент та музикант Володимир Співаков заявив у інтерв’ю радіостанції «Ехо Москви»: «Я не вважаю, що це була випадковість, просто настає ера жорсткосердя». Попри трагедію колег, Співаков не відмінив учорашній виступ «Віртуозів Москви» у Великій залі Чайковського в Москві. консерваторії ім.

Російські правозахисники не втомлюються повторювати, що нацисти та скінхеди діють за прямого потурання влади та повної байдужості й бездіяльності правоохоронних органів, які все кваліфікують як «хуліганство» і закривають очі на те, що головним мотивом дій є нацистська ідеологія нападників. Навіть у кричущому випадку нападів на музикантів оркестру світової слави ГУВС Москви, ще не розпочавши розслідування, заперечило, що до нападу на Цая могли бути причетні скінхеди. Розглядаються три головні версії: крадіжка дорогого інструмента, внутрішні конфлікти в оркестрі та конкуренція між музичними колективами міста», — заявила речниця московської міліції Жанна Ожиліна.

Факт, що цього року в Москві було вбито нацистами на ґрунті ненависті до інших народів значно більше іноземців, ніж у попередні роки, МВС Росії ігнорує.

Олександр ШИМАНСЬКИЙ, Україна Молода
25-12-2008

 Поділитися