MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Розроблено проект Закону України «Про волонтерський рух»

22.01.2009    джерело: www.civicua.org
Міністерством юстиції розроблено проект Закону України «Про волонтерський рух» . Майбутній закон покликаний унормувати та підтримати волонтерський рух в Україні. Зауваження та пропозиції до проекту закону приймаються Міністерством юстиції до 19 лютого 2009 року.

Як повідомив Міністр юстиції Микола Оніщук, уже на сьогодні під дію майбутнього закону в Україні підпадають щонайменше сотні організацій та фізичних осіб, які надають добровільну та безкорисну допомогу окремим соціальним групам та особам, що перебувають у складних життєвих обставинах.

З положеннями законопроекту можна ознайомитися на офіційному сайті Міністерства юстиції. Зауваження та пропозиції громадськості, якщо такі будуть надаватися до вказаного законопроекту, будуть враховані Мін’юстом.

Згідно з законопроектом, волонтерською діяльністю пропонується визнавати будь-яку соціальну, суспільно корисну, неприбуткову та вмотивовану діяльність, що здійснюється шляхом виконання робіт, надання послуг фізичним, юридичним особам та суспільству в цілому. Не є волонтерською соціальна, суспільно корисна, неприбуткова діяльність, що має одноразовий чи випадковий характер або здійснюється на підставі родинних чи дружніх стосунків

Закон «Про волонтерський рух» дозволить визначити організаційні та правові засади здійснення волонтерської діяльності та розвитку волонтерського руху в Україні. Зокрема - основні напрями волонтерської діяльності, особливості правового статусу волонтерів та джерела фінансування волонтерських організацій.

Законом також передбачається визначити форми державної підтримки волонтерської діяльності - надання правової, організаційної, методичної, інформаційної допомоги волонтерам та волонтерським організаціям. Водночас, передбачається заборонити втручання органів державної влади та органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб у діяльність волонтерів та волонтерських організацій.

Терміном набуття чинності майбутнім законом пропонується визначити - 1 січня 2010 року.

Зауваження та пропозиції до проекту закону приймаються Міністерством юстиції до 19 лютого 2009 року на електронну адресу [email protected].

Джерело : Міністерство юстиції України
 Поділитися