MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Російські військові розстріляли українських військовополонених у Веселому та в Авдіївці Цивільні в Авдіївці, бойові аптечки, єВідновлення. Підсумки тижняЯк у Фінляндії та Німеччині розслідують скоєні в Україні воєнні злочиниНачальника Росгвардії та його підлеглих заочно судитимуть за катування мешканців ХерсонаПід обстрілами в Авдіївці досі залишається одна дитинаРосійське військове командування не просто знало про практику зґвалтувань, а подекуди заохочувало такі дії, — NYT‘Нам соромно за дії нашої країни’, — члени Меморіалу про атаки Росії на електростанціїСлова і дії – дайджест російських протестівГеноцид у Маріуполі. Військові дії Росії в УкраїніОтримати статус ВПО тепер можна в Дії Харків: росіяни скинули на місто міни уповільненої дії12 бійців Росгвардії з краснодарського ОМОНу відмовилися їхати в УкраїнуУзагальнення інформації про події у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни за період 24 лютого – 5 березня 2022 рокуПонад 370 російських вчених засудили військові дії проти УкраїниСьогодні – 80-та річниця трагедії Бабиного ЯруАвдіївку обстріляли, рух потягів обмеженоВ ООН розслідуватимуть події у БілорусіСуд виніс перший вирок за ‘законом про злодіїв у законі’Рішення Комітету міністрів Ради Європи щодо доступу до охорони здоров’я та умов тримання у в’язницях в Україні: необхідні невідкладні дії (ПРЕСРЕЛІЗ ХПГ та EPLN)Білорусь: Головні події 14 серпня

Рада вирішить, чи можна українцям вільно купувати пістолети

13.02.2009    джерело: www.korespondent.net

Верховна Рада зареєструвала законопроект, що пропонує дати дозвіл громадянам, що досягли 21 року, на придбання, зберігання і використання зброї травматичної дії.
Як пише видання, у парламенті зареєстровано законопроект Про обіг зброї невійськового призначення, який передбачає, зокрема, розширення кількості громадян, які мають право на придбання, зберігання і використання зброї для самооборони.
Зокрема, пістолети та револьвери для відстрілу еластичних куль несмертельної дії, згідно із документом, можуть стати доступними для кожного громадянина, який досяг 21 року.
Газета пише, що зараз пістолети для відстрілу куль травматичної дії доступні вузькій категорії осіб, до якої відносяться держслужбовці, журналісти та народні депутати, члени добровільних народних дружин, співробітники правоохоронних органів, судів і члени їх сімей.
Для отримання дозволу на придбання зброї, згідно із проектом закону, претендент повинен подати в органи внутрішніх справ за місцем проживання медичну довідку про те, що стан здоров’я дозволяє йому володіти зброєю, а також документи, що підтверджують його особу і факт оплати послуг щодо видачі даного дозволу. Громадяни, які купують зброю вперше, зобов’язані надати довідку про те, що вивчили матеріальну частину зброї, а також правила поводження з нею.
"Порядок організації навчання покладається на Міністерство внутрішніх справ", - йдеться в законопроекті, авторами якого є чотири народних депутати: Володимир Мойсик (НУ-НС), Василь Грицак (Партія регіонів), Юрій Прокопчук та Борис Пудів (обидва БЮТ).

Як повідомив Ъ-Україна Грицак, у авторів документа не виникло розбіжностей у думках щодо необхідності надання права на придбання зброї травматичної дії всім громадянам. "Це зміцнить дію конституційного права людей на захист здоров’я і власності", - заявив він.

Видання пише, що в МВС не заперечують проти даної депутатської ініціативи. Як повідомив Ъ-Україна начальник Головного слідчого управління МВС Петро Коляда, у нинішній обстановці міліція готова погодитися із наданням травматичної зброї всім громадянам.

Раніше міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що МВС прийняло рішення дозволити всім українцям вільно купувати пістолети травматичної дії.

 Поділитися