MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Українців навчатимуть оскаржувати неправомірні дії суддів

17.02.2009    джерело: minjust.gov.ua

Міністерство юстиції виступить з ініціативою поширення інформаційних роз’яснень для громадян щодо оскарження неправомірних дій суддів.

Про це заявив Міністр юстиції Микола Оніщук у ході зустрічі з представниками Місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні.

У ході зустрічі були презентовані розроблені фахівцями USAID посібники для українських громадян, в яких роз’яснюються шляхи оскарження дій суддів, а також надається форма заяви-скарги на дії судді. Також Міністру юстиції було презентовано спеціальний відеоролик - соціальний сюжет щодо прав громадян на оскарження дій суддів, в якому, зокрема, роз’яснюється процедура оскарження.

Міністр юстиції надав схвальні оцінки матеріалам, розробленим фахівцями Місії Агентства США з міжнародного розвитку в Україні, висловивши переконання, що розповсюдження такої інформації серед українських громадян сприятиме підвищенню правової освіти населення та захисту прав українців.

За словами Міністра юстиції, Міністерство юстиції буде наполягати на включенні до проекту державного бюджету на 2010 рік видатків для видавництва інформаційних посібників, що роз’яснюють порядок оскарження дій суддів.

Крім того, Міністерство юстиції буде сприяти розповсюдженню спеціального відеоролика щодо прав громадян на оскарження дій суддів через регіональні управління юстиції.

Прес-служба Міністерства юстиції України

Tел. 271- 16-76

E-mail: [email protected]

17 лютого 2009 року
 Поділитися