MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Жителька Дніпродзержинська підозрюється у вербуванні інвалідів для жебракування за кордоном

27.02.2009    джерело: www.newsru.ua
Вважається, що використовуючи їх тяжке матеріальне становище, вона організувала їх переправу до Москви та Польщі, де останні продавалися для подальшого примусового жебракування

Під час проходження контролю на прикордонному пункті пропуску між Україною та Росією "Козача Лопань" затримана 50-річна жителька Дніпродзержинська, яка займалася торгівлею людьми.

Як повідомили у Центрі громадських зв’язків УМВС у Дніпропетровській області, співробітники Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми УМВС в області задокументували факти вербування зловмисницею громадян України із явними тілесними вадами, передає УНІАН.

Використовуючи їх тяжке матеріальне становище, вона організувала їх переправу до Москви та Польщі, де останні продавалися для подальшого примусового жебракування.

В лютому 2009 р. зловмисниця завербувала непрацюючого 27-річного жителя Дніпропетровська, інваліда 1-ї групи та організувала його незаконне переміщення залізничним транспортом через державний кордон України, з метою продажу для заняття жебрацтвом в Москві. За даним фактом слідчим управлінням УМВС України в Дніпропетровській області порушено кримінальну справу за фактом торгівлі людьми.

Нагадаємо, Департамент боротьби з наркотиками і злочинністю ООН підготував звіт про торгівлю людьми. Відповідно до нього, Україна входить до десяти країн, жителі яких найчастіше стають жертвами незаконного бізнесу. За цим показником нашу країну прирівняли до Молдови, Таїланду і Нігерії.

За даними Міжнародної організації міграції (МОМ), починаючи з 1991 року близько 100 тисяч українців стали жертвами торгівлі людьми. Більша частина з них піддалася трудовій експлуатації. У першій трійці країн, куди найчастіше везуть наших людей, - Росія, Туреччина і Польща.

Зазначимо також, що що Ялтинський міський суд засудив мешканку Сімеїзу за торгівлю людьми до 8-ми років позбавлення волі. Підсудна переправила до Туреччини 12 дівчат у віці від 15 до 20 років.

 Поділитися