MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Зупиняються німецько-українські профспілкові проекти співпраці з безпеки гірників

02.03.2009    джерело: www.dw-world.de
Кілька років Конфедерація вільних профспілок України співпрацює з Промисловою профспілкою хіміків, енергетиків і гірників в Німеччині

Німецько-українські проекти співпраці з безпеки гірників поміж профспілками двох країн нині зупиняються. Про це «Німецькій хвилі» розповіла Людмила Волинець, міжнародний секретар Конфедерації вільних профспілок України.

Кілька років Конфедерація вільних профспілок України (КВПУ) співпрацює з Промисловою профспілкою хіміків, енергетиків і гірників в Німеччині. Донині співпраця стосувалася переважно підвищення рівня безпеки й поліпшення умов роботи шахтарів.

Але  нині такі програми закривають, каже Людмила Волинець: «У Німеччині нині згортають роботу вугільновидобувної галузі, є вигідніші джерела виробництва електроенергії, тому зараз наш проект з гірниками призупинився. Події в їхній галузі важливіші зараз для німців, ніж зміцнення українського профспілкового руху». Настав час шукати інші галузі співпраці, хоча безпека праці залишається важливим напрямком для гірників в усьому світі, каже Волинець. Вона розповіла також, що українці співпрацюють і з молодіжною Промисловою профспілкою ФРН. Тут спільні інтереси лежать переважно в галузі соціально-трудових відносин та прав профспілок.

У березні відбудеться засідання виконкому європейської структури Міжнародної Конфедерації профспілок, де вирішуються основні питання стратегії, діяльності, цілей загалом профспілкового руху в Європі, українці теж матимуть там своє представництво і голос.

Ольга Веснянка

 Поділитися