MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Херсоні розгнівані люди захопили перший поверх обдержадміністрації

02.03.2009    джерело: human-rights.unian.net
Працівники ТОВ «Херсонський машинобудівний завод» вимагають виплати заборгованості з зарплати

Працівники ТОВ «Херсонський машинобудівний завод» (ХМЗ) захопили перший поверх будівлі Херсонської обласної державної адміністрації і обласної ради.

Як передає кореспондент УНІАН, близько 500 робітників ХМЗ прийшли сьогодні о 9.00 до будівлі ОДА і обласної ради в центрі Херсона і вимагали зустрічі з керівництвом ОДА і ради для вирішення питань виплати заборгованості з зарплати.

Частину пікетувальників, близько 200 осіб, запросили до малої зали ОДА на першому поверсі будівлі для зустрічі з головою облдержадміністрації Борисом Сіленковим. Губернатор пояснив працівникам ХМЗ, що з боку адміністрації вже зроблено все, що в її компетенції: питання зараз знаходиться на рівні уряду і вирішується, але для розв’язання проблеми потрібен час. Однак розмова із знервованими відсутністю грошей людьми відбувалася в підвищеному тоні.

Після зустрічі люди відмовилися покинути адміністративну будівлю. Як повідомив кореспонденту УНІАН керівник незалежної профспілки «Петровець» Леонід Немченок, «ми захопили перший поверх адміністрації і будемо утримувати доти, доки не виконають наші вимоги: виплатять борги з зарплати і почне працювати підприємство». На думку Л.Немченка, люди готові утримувати будівлю до 3-4 діб.

На даний час на місце події прибув керівник обласного Управління держохорони. Також чекають на прибуття прокурора області, який має пояснити людям, як триває розслідування відносно посадових осіб ХМЗ.

Як повідомлялося, раніше, 3 лютого, працівники ХМЗ, яким підприємство заборгувало до 5,5 млн. грн. зарплати, захопили адміністративну будівлю заводу. З того часу тривають протести працівників заводу. На даний час власник ХМЗ погасив приблизно 0,92 млн. грн. боргу.

 Поділитися