MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Призначення пенсії у зв’язку із втратою годувальникаЄдиний електронний реєстр військовозобовʼязаних і спрощене отримання УБДУзагальнення нормативних актів щодо державної допомоги жертвам війниВакансія: Менеджер проєктів у Харківській правозахисній групіПосварити Україну з сусідами: як працює російська дезінформація в ПольщіВідтепер власники зруйнованого майна також можуть подавати заявки на компенсаціюєВідновлення: що робити, якщо Дія не відображає ваше житло?ФСБ планує вивозити українських дітей до Криму, аби зменшити ризики від українського контрнаступуПеред підривом Каховської ГЕС у РФ дозволили не розслідувати аварії на небезпечних об’єктах, що сталися унаслідок воєнних дій і терактівРосіяни затримали й депортували українку, яка намагалася повернути до України свого похресникаІржа як державна політика. Дайджест російських протестівЧи законно вручати повістку месенджером? Пояснення юриста Харківської правозахисної групиГутаперчева пам’ять Уряд РФ координує вивезення українських дітей, — Conflict ObservatoryУкраїна вийшла з Європейського інституту ОмбудсманаРосія порушує фундаментальні права українських дітей, — ООН Трибунал для Росії, падіння гвинтокрила, ворожі обстріли — підсумки тижняТрагедія у Дніпрі, українські цивільні полонені, викрадені діти — підсумки тижняРосійський військовослужбовець закликає вбивати українських дітей ‘ще в утробі’, — ГУР Підробляли документи херсонських сиріт, щоб їх не вивезли до Росії

Розпочав роботу оновлений портал захисту прав пацієнтів

05.03.2009    джерело: human-rights.unian.net
Портал має на меті налагодження системної ефективної співпраці неурядових організацій, медичних працівників, об’єднань пацієнтів, провідних юристів, журналістів та громадськості задля сприяння захисту прав людини в сфері охорони здоров’я

Розпочав роботу оновлений портал захисту прав пацієнтів www.healthrights.in. Як повідомили УНІАН у Міжнародному фонді "Відродження", портал має на меті налагодження системної ефективної співпраці неурядових організацій, медичних працівників, об’єднань пацієнтів, провідних юристів, журналістів та громадськості задля сприяння захисту прав людини в сфері охорони здоров’я .

Оновлений портал містить такі розділи:

Правовий захист: алгоритми практичних дій, рекомендації та історії успіху пацієнтів, законодавчу базу з питань захисту прав пацієнтів та типові форми документів. Крім того, портал надає можливість отримати безкоштовну консультацію юриста в режимі он-лайн, а також адреси й телефони, куди можна звернутися по безкоштовну допомогу в певному регіоні України. Розділ буде корисний як практикуючим юристам, так і тим, хто намагається відтосяти свої права самотужки.  Роботу розділу координує професійний юрист.

Медіа-центр, створений спеціально для журналістів, містить найсвіжіші анонси, останні новини, прес-релізи та публікації з тематики захисту прав  пацієнтів. Повідомити про захід можна, надіславши відповідний анонс та прес-реліз на адресу координатора порталу. Координує роботу розділу професійний журналіст.

Підтримка НУО містить актуальну інформацію про конкурси, програми фінансування, навчання, стажування, оголошення вакансій, конференції,  круглі столи та інші важливі події. Окрім того, завдяки цьому розділу можна відшукати партнерів в Україні та поза її межами.

Бібліотека, в якій зібрані статті, дослідження, книги із захисту прав пацієнтів, а також матеріали тренінгів, конференцій та круглих столів і реєстр судових рішень.

Окрім того, на сайті постійно оновлюються останні новини з першоджерел, поповнюються розділи "Відео", "Соціологічні опитування". Функціонує спеціально створений "Форум", який є платформою для обміну думками та ідеями в режимі он-лайн.

На сайті можна підписатися на безкоштовну розсилку інформації.

Портал працює за підтримки Програми "Громадське здоров’я" Міжнародного фонду "Відродження".

 Поділитися