MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

VI Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини

24.03.2009   
Docudays.ua-2009, з найкращими фільмами світової документалістики, відбуватиметься з 27 березня до 2 квітня у Києві. Фільми будуть демонструватися у київському Будинку кіно та в кінозалі «Ґете-Інститут».

Найкращі фільми світової документалістики у Києві вже цієї весни на VI Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини!  Docudays.ua-2009 відбуватиметься з 27 березня до 2 квітня у Києві. Фільми будуть демонструватися у київському Будинку кіно та в кінозалі Німецького культурного центру «Ґете-Інститут».
Цього року на фестивалі представлені стрічки з Аргентини, Австрії, Білорусі, Бельгії, Болівії, Болгарії, Бразилії, Великої Британії, Вірменії, Венесуели, Данії, Камбоджі, Канади, Китаю, Індії, Ірану, Ізраїлю, Іспанії, Італії, Естонії, Латвії, Македонії, Мексики, Молдови, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Палестини, Панами, Польщі, Південної Африки, Південної Кореї, Росії, Сербії, США, Таджикистану, Угорщини, України, Фінляндії, Франції, Чехії, Швеції, Швейцарії, Шрі-Ланки.

До творчого та правозахисного конкурсів відібрані тридцять найкращих документальних фільмів, які демонструватимуться в Україні вперше.

ФІЛЬМ-ВІДКРИТТЯ

Відкриватиме Docudays.ua–2009 - чарівний документальний фільм “Голосуйте за мене, будь ласка” китайського режисера Вейдзюнь Чена. Троє восьмирічних школярів змагаються за посаду старости класу . Запеклі дебати, створення коаліції, інтриги, справжній спорт – усе це називається демократією. Стрічка здобула численні нагороди на міжнародних кінофестивалях.

СПЕЦІАЛЬНІ ПОДІЇ

Під час фестивалю відомі документалісти проведуть майстер-класи і тренінги. Відбуватимуться дискусії режисерів-учасників, журналістів та глядачів, а також семінари на правозахисні теми. Детальніше про всі події ви зможете дізнатися на нашому сайті
Рада Сесіч, голландська режисерка сербського походження, консультант Фонду Яна Фраймана, проведе тренінг “Розвиток проекту документального фільму, робота з фондами та комісійними редакторами телекомпаній”.
Незалежний продюсер Дон Едкінс (ПАР) прочитає майстер-клас “Глобальний проект документального кіно. Погляд продюсера”. Дон Едкінс – автор серії документальних фільмів “Краєвиди пам’яті” (1998). Також він відзначив власними нагородами проект “Кроки заради майбутнього” – збірку фільмів про проблеми ВІЛ/СНІД у Південній Африці. Нині Дон Едкінс – виконавчий продюсер Міжнародного глобального документального проекту „Чому демократія?” Під час фестивалю відбудеться показ серії фільмів проекту „Чому демократія?”
Дорота Рошковська, директорка Dragon Forum (Польща), проведе семінар “Досвід інтеграції документалістів Центральної та Східної Європи. Успішна практика співпраці та дистрибуції документального фільму”. Вона також представить  документальний проект ART OF DOCUMENT “Republic of Cultures” про проблеми мультикультурної спільноти у Польщі.
Анна Каслова, менеджер East Silver Market, проведе презентацію найбільшого ринку творчої документалістики. Слухачі дізнаються про умови й переваги участі кінематографістів в East Silver Market, а також про проблеми і розчарування, з якими найчастіше стикаються документалісти з пострадянських країн.
Цього року знана німецька режисерка Тамара Трампе, яка була особисто знайома з Анною Політковською, представить ретроспективу своїх фільмів та проведе майстер-клас. Світова прем’єра фільму Тамари Трампе “Білі ворони – жах Чечні” відбулася саме на Docudays.ua 2005 року.
Відбудеться показ останнього фільму відомого українського режисера-документаліста Сергія Буковського “Живі”, який представить сам автор.
Знаний документаліст Сєргєй Лозніца презентує фільм “Вистава” – кіно колаж радянської кінохроніки. Ця стрічка стала переможцем 38-го Краківського кінофестивалю.
Молоді українські кінематографісти Роман Бондарчук і Дар’я Аверченко презентують “Валізи вражень” – фотоінсталяцію з подорожі Ізраїлем.
Docudays.ua -2009 готує ще багато цікавого для гостей і друзів фестивалю!

http://docudays.org.ua 

 Поділитися