MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ганс-Герт Поттерінг: українці єднайтеся!

07.04.2009    джерело: www.bbc.co.uk
Президент Європейського Парламенту закликав українську владу до єднання, сказавши що постійна політична нестабільність є серйозною проблемою для країни і уповільнює процес реформ

Президент Європейського Парламенту Ганс-Герт Поттерінг закликав українську владу до єднання, сказавши під час свого виступу у Верховній Раді, що постійна політична нестабільність є серйозною проблемою для країни і уповільнює процес реформ.

Про це він заявив у своєму виступі на позачерговому засіданні Верховної Ради України.

Ганс-Герт Поттерінг нагадав, що «довга і постійна політична нестабільність» є серйозною проблемою для будь-якої країни, в тому числі й для України, і сповільнює процес розвитку держави та проведення необхідних реформ.

Пан Поттерінг зазначив, що говорить це «не як професор, який читає лекцію, а як справжній друг України», і передає думку «від друзів України».

Президент Європарламенту наголосив, що будь-яка серйозна політична криза не має «швидких ліків», які можуть її вилікувати, але ці ліки існують і успішно були використані в інших європейських країнах».

Ганс Герт Поттерінг вважає, що для України надзвичайно важливо провести «справжню конституційну реформу, яка створить серйозну систему розподілу повноважень між усіма гілками влади на основі рекомендацій Венеційської комісії».

Він також наголосив на необхідності проведення судової реформи, відокремленні бізнесу від політики та боротьбі з корупцією.

За словами Ганс Герт Поттерінг, в останні роки, в останні місяці, тижні і навіть дні в Україні склалася «досить складна комбінація економічних проблем, а також політичної кризи».

За його словами, «глобальна фінансова криза вразила Україну надзвичайно».
Ганс Герт Поттерінг додав, що європейські країни занепокоєні «поглибленням економічного спаду в Україні».

Президент Європарламенту наголосив, що рішення Міжнародного валютного фонду про відновлення співпраці з Україною «має спиратися на політичну волю і на мужність українських лідерів, щоб забезпечити всі серйозні кроки на проведення економічних реформ».

Він нагадав, що 2 квітня Європарламент прийняв резолюцію про засудження комуністичного режиму. Після цих слів деякі члени фракції Комуністичної партії України почали висловлювати невдоволення такою позицією.

 Поділитися