MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

За Стуса студентам ДонНУ криміналу не буде

13.04.2009    джерело: www.maidan.org.ua
Міліція відмовила в порушенні кримінальної справи стосовно студентів Донецького національного університету
10 квітня цього року Ворошилівським районним відділом Донецького міського управління ГУМВС в Донецькій області винесено постанову про відмову в порушенні кримінальної справи стосовно студентів Донецького національного університету, які збирали підписні листи щодо присвоєння університету ім’я Василя Стуса.

У порушенні кримінальної справи було відмовлено на підставі п.1 ст. 6 КПК України «За відсутності події злочину».
Можливий склад злочину виглядав як «фальсифікація підписів» під зверненням щодо присвоєння університету ім’я Василя Стуса.
Донецька міліція за декілька днів до цього отримала доручення від прокуратури Ворошилівського району міста Донецька на підставі статті 97 Кримінально-процесуального кодексу України щодо проведення перевірки за фактами, які викладено у зверненні до прокуратури від імені керівництва Донецького університету.

Працівники міліції провели дослідчу перевірку та опитали четверо студентів. Це й стало підставою для відмови в порушенні кримінальної справи.

З метою недопущення порушення прав людини Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко доручив взяти цю справу під особистий контроль помічнику Міністра з прав людини в Донецькій області.

УМДПЛ АМ МВС України
 Поділитися