MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Грузинський режисер - «нелегал» погрожує оголосити голодування в центрі тримання мігрантів

21.04.2009   
Тухан Едієв

Вже місяць грузинський режисер-сценаріст Давид Курідзе знаходиться в Пункті тимчасового перебування іноземців в с.Розсудів Чернігівської області. Громадянин Грузії став жертвою чергової хвилі боротьби правоохоронних органів за дотримання правил перебування іноземців в Україні. Майже 3 роки Давид Курідзе працював в Києві сценаристом на кіностудії ім. О.Довженка. Кожні півроку він виїжджав на кордон і знову в’їжджав в Україну, так як громадяни Грузії можуть знаходитися в Україні без реєстрації не більше 6 місяців.  Давид скаржиться, що працівники відділу громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Шевченківського райвідділу ГУМВС України в м.Києві незаконно анулювали строк перебування в Україні та оманою привезли його до розсудівського пункту.  Так, за словами Давида, постанова Шевченківського райсуду від 3 березня про примусове видворення йому була вручена тільки 26 березня під час його примусового поміщення в Пункт тримання іноземців.

На відміну від попередніх років в державному бюджеті на 2009 рік не закладено коштів на примусове видворення. Програма добровільного повернення Міжнародної організації з міграції в цьому році на громадян країн Кавказу також не розповсюджується. Тому єдиний шлях для грузинського митця – це оскаржувати рішення про видворення. В іншому випадку йому доведеться провести в чернігівських лісах як мінімум 6 місяців передбачених законом. Давид Курідзе погрожує оголосити голодування в знак протесту проти свавілля українських правоохоронців.

Чернігівський громадський комітет захисту прав людини від імені Давида Курідзе подав відповідні скарги до суду та прокуратури.

 Поділитися