MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

КВУ розпочав „голосування” за відкритими списками в мережі Інтернет

19.05.2009    джерело: www.cvu.org.ua

18 травня 2009 розпочав свою роботу Веб-ресурс «Національні праймеріз-2009». Модельне голосування за відкритими списками» (адреса в мережі Інтернет - http://primaries-ua.info/). Даний ресурс є одним з елементів просвітницької кампанії Комітету виборців України щодо впровадження в Україні виборчої системи з відкритими регіональними списками. Просвітницька кампанія неполітична і має на меті роз‘яснення особливостей нової виборчої системи та популяризацію «відкритих списків» серед громадян України.

У кожному з 27 регіонів на підставі побажань самих політичних партій та експертних оцінок КВУ було сформовано „модельні списки” кандидатів від найбільш рейтингових політичних сил. Всього до списків було включено понад 2000 кандидатів від 15 політичних партій та блоків. При цьому усіх лідерів політичних сил було включено до „списків” від міста Києва. Списки партій і кандидатів на сайті розміщені в алфавітному порядку.

Комітет виборців зазначає, що при формуванні списків стикнувся з нерозумінням, а подекуди агресивною реакцією на проект з боку представників окремих політичних сил. Свої пропозиції щодо списків КВУ надали Всеукраїнське Об‘єднання „Свобода”, партія „Вперед, Україно!” („Народна самооборона”), партія „Єдиний центр”. В багатьох регіонах на пропозицію КВУ відгукнулись представники Народної партії України (Блок Литвина), Української народної партії, Народно-демократичної партії. В той же час категорично відмовилися надавити свої пропозиції регіональні представництва Партії Регіонів та ВО „Батьківщина” (Блок Юлії Тимошенко). Тому списки цих політичних сил КВУ довелося формувати самостійно. КВУ зазначає, що всі дані були отримані з відкритих джерел, а результати проекту не матимуть жодних юридичних наслідків. Відтак, всі закиди щодо незаконності дій КВУ організація вважає безпідставними.

З метою уникнення штучних завищень результатів певних кандидатів КВУ передбачив певні обмеження – протягом доби з одного комп’ютера не можна проголосувати більше одного разу.

Модельне голосування в мережі Інтернет відбуватиметься 18-31 травня 2009 року, після чого будуть оголошені його результати.

Комітет виборців України наперед просить вибачення, якщо в написанні окремих імен або посад зустрічають помилки чи неточності. Про будь-яку некоректну інформацію прохання повідомляти на адресу [email protected]

 

Прес-служба КВУ

 Поділитися