MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Прес-реліз: «Хто стоїть за вбивством захисника Жукового острова?»Мовчати небезпечноВідкрите звернення учасників IV Форуму правозахисних організацій України з приводу вбивства активіста-природоохоронця Олексія ГончароваЖурналістське розслідування з летальним кінцемУбит защитник Жукового островаВбивство еколога відкрило очі правосуддя на незаконний гідронамив?Пішов з життя відомий дитячий правозахисник Володимир ГончаровПодсудимые утверждали, что травмы, вызвавшие смерть Гончарова, на самом деле были нанесены ему во время допросов в УБОПСвінтицький та Гончаров проти УкраїниГенпрокуратурой арестован сотрудник Лукьяновского СИЗО по делу о смерти милиционера И.ГончароваГенпрокуратура визнала, що Гончарова убили в СІЗОІгор Гончаров (справа «перевертнів»)Родственники Гончарова будут добиваться наказания виновных в его смерти.Зауваження до закону України «Про права пацієнтів Україні» (Євгенія Багалій, Ірина Гончарова).

Міліція затримала одного із підозрюваних у замовленні вбивства Олександра Гончарова

08.06.2009   
Водночас начальник ГУ МВС у м. Києві підписав розпорядження, яким зобов’язав відповідні служби та підрозділи припинити роботу земснарядів, які незаконно працюють на Дніпрі, видобуваючи пісок в межах адміністративних кордонів столиці

Співробітники столичної міліції затримали одного із підозрюваних у замовленні вбивства захисника екосистеми заказника “Жуків острів” Олександра Гончарова. Про це повідомлялось у Центрі громадських зв’язків Головного управління МВС України у м. Києві.

За даними правоохоронців, на початку слідства існувало три версії - вбивство через борги, побутова сварка з рибалками, які неодноразово намагалися пройти до Дніпра через територію, яку самовільно захопив покійний, збудувавши на ній невеличкий будинок, а також вбивство могло статися через перешкоджання гідронамиву піску з русла Дніпра поблизу острова.

Разом з тим у ЦГЗ зазначили, що О. Гончаров неодноразово мав конфлікти з підприємцями, які незаконним шляхом видобували пісок і яких він неодноразово звинувачував у цьому через засоби масової інформації. За словами співрозмовника агентства, саме остання версія знайшла підтвердження в ході розслідування.

За повідомленням ЦГЗ, наразі встановлено замовників вбивства О. Гончарова. Другий замовник переховується від міліції і найближчим часом буде оголошений в розшук.

Як зазначили в міліції, замовники інсценували, що причиною вбивства О.Гончарова став побутовий конфлікт з рибалками. Виконавці злочину ще не знайдені.

Водночас начальник столичного главку Віталій Ярема підписав розпорядження, яким зобов’язав відповідні служби та підрозділи припинити роботу земснарядів, які незаконно працюють на Дніпрі, видобуваючи пісок в межах адміністративних кордонів столиці.

Як повідомляв УНІАН, 26 травня двоє невідомих убили 59-річного жителя Голосіївського району Києва О.Гончарова. Ці ж особи побили його дружину.

Останні два роки життя О.Гончаров добивався припинення незаконного видобутку, намивання і продажу піску на “Жуковому острові” декількома комерційними фірмами. Напередодні загибелі він водив на місця незаконного видобутку піску знімальну групу одного з центральних телеканалів.

Громадські активісти та екологи пов’язують вбивство О.Гончарова виключно з його громадською діяльністю.

За матеріалами УНІАН

 Поділитися