MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Оприлюднено звіт GRECO про виконання Україною антикорупційних рекомендацій

10.06.2009    джерело: www.minjust.gov.ua
У своєму звіті про виконання Україною антикорупційних рекомендацій GRECO робить висновок, що Україна повністю виконала 8 рекомендацій та 17 – частково

На сайті Міністерства юстиції оприлюднено звіт Групи держав Ради Європи проти корупції (GRECO) щодо виконання Україною антикорупційних рекомендацій. Про це повідомив Міністр юстиції Микола Оніщук.

За словами Міністра юстиції, мета Звіту полягає в оцінці заходів, ужитих органами влади України задля виконання антикорупційних рекомендацій, складених GRECO за підсумками двох раундів оцінювання України. Оцінювання охоплювало період по 2006 рік включно та містило 25 рекомендацій й одне застереження, обов’язкове для виконання Україною, як членом GRECO.

У своєму звіті про виконання Україною антикорупційних рекомендацій GRECO робить висновок, що Україна повністю виконала 8 рекомендацій та 17 – частково.

«Обнадіює, що тих чи інших заходів було вжито з приводу більшості рекомендацій, якщо не всіх», - говориться, зокрема, у звіті.

У звіті зазначається, що переважна більшість заходів, ужитих Україною, стосується розробки проектів законодавства, які зараз перебувають на розгляді Парламенту. Крім того, GRECO відзначає швидке створення Україною антикорупційного органу, встановлення тісного співробітництва в антикорупційній сфері як з окремим державами, так і з міжнародними організаціями.

Разом з тим, у документі наголошується, що для того, щоб повністю виконати рекомендації, які містяться в Оціночному звіті, Україні доведеться докласти активних зусиль.

«Це вимагає існування справжньої політичної волі, що аж ніяк не обмежується розробкою проектів актів законодавства. Як краще за все рухатися вперед – вирішуватиме, зрештою, українська влада», - зазначається у звіті.

Зокрема, на думку GRECO, питанням особливої ваги є перетворення новоствореного антикорупційного органу на реально діючу інституцію.

GRECО просить Україну до 30 листопада 2010 року представити їй додаткову інформацію щодо виконання низки Рекомендацій, які були виконані частково.

*** Групу держав проти корупції (GRECO) утворено Радою Європи. Метою GRECO є покращення можливостей країн – членів групи боротися з корупцією, дотримуватися ухвалених державами рішень, а також вживати відповідних антикорупційних заходів. Україна приєдналась до Групи держав Ради Європи проти корупції (GRECO) 1 січня 2006 року, ратифікувавши Цивільну Конвенцію проти корупції.

 Поділитися