MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Нові видання: Проблеми забезпечення прав засуджених у кримінально-виконавчій системі України

25.06.2009    джерело: library.khpg.org
В.А. Бадира, О.П. Букалов, А.П. Гель, М.В. Романов, І.С. Яковець; За загальною редакцією Є.Ю. Захарова. Харківська правозахисна група. – Харків: Права людини, 2009. – 368 с.
У видавництві «Права людини» вийшло з друку наукове видання Харківської правозахисної групи «Проблеми забезпечення прав засуджених у кримінально-виконавчій системі України» за загальною редакцією Євгена Захарова. Обсяг видання 368 с.

Автори окремих розділів цього дослідження В.А. Бадира, О.П. Букалов, А.П. Гель, М.В. Романов, І.С. Яковець; За загальною редакцією Є.Ю. Захарова. Харківська правозахисна група. – Харків: Права людини, 2009. – 368 с.

У книзі досліджені актуальні проблеми концептуального характеру, присвячені реалізації принципу презумпції невинуватості, покаранню умовами тримання, непослідовності та суперечливості реформування кримінально-виконавчої служби України, недолікам чинного законодавства та міжнародному контролю за діяльністю кримінально-виконавчих виконавчих установ та національним превентивним механізмам.

Досліджені також проблеми прикладного характеру, серед яких визначення виду колонії, в якій повинен відбувати покарання засуджений, та місця відбування покарання, переведення засуджених з однієї установи до іншої того ж виду за наявності виняткових обставин, правовий статус засуджених, забезпечення права на правову допомогу, соціально-економічні права засуджених. Окремим розділом розглянуті питання праці засуджених, медичного та соціально-побутового забезпечення засуджених.

Розглянуті різні аспекти громадського контролю за діяльністю органів установ виконання покарань, проблеми співпраці департаменту виконання покарань та спостережних комісій, а також розглянуті доповіді, надані державами--учасниками у відповідності зі статтею 19 Конвенції, висновки и рекомендації Комітету проти катувань, рекомендація REC (2006)13 Комітету Міністрів державам­учасницям щодо застосування тримання під вартою, умов, у яких воно відбувається, і запровадження гарантій від зловживань з пояснювальною запискою.

З повним текстом видання можна ознайомитися на сайті Харківської правозахисної групи
http://library.khpg.org/index.php?id=1245864966  

 Поділитися