MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

6 липня пікетування СП на захист прав в’язнів

06.07.2009    джерело: www.maidan.org.ua
6 липня о 13.30 розпочнеться пікетування Секретаріату Президента проти брутальних порушень прав людини, які чиняться щодо ув’язнених в Ізяславській виправній колонії № 58 (Хмельницька обл.).
6 липня о 13.30 розпочнеться пікетування Секретаріату Президента проти брутальних порушень прав людини, які чиняться щодо ув’язнених в Ізяславській виправній колонії № 58 (Хмельницька обл.).

З 1 липня 2009 р . майже сто засуджених, які відбувають там покарання, голодують, домагаючись поновлення своїх порушених прав і свобод. 2 липня 17 в’язнів перерізали собі вени, аби привернути увагу громадськості та державних чиновників до жахливих умов, в яких люди змушені перебувати роками. Люди, які перебувають в Ізяславській колонії № 58 в камерах довічного ув’язнення, одиночних камерах, дільницях посиленого контролю, приміщеннях камерного типу піддаються тортурам в умовах, що пригнічують честь і гідність людини. В камерах, де роками утримуються в’язні, відсутня вентиляція. Вода з’являється лише раз на добу на 1 годину, тому в’язні всі можливі ємкості наповнюють водою, від чого в камерах сиро і душно. Камери переповнені (особливо жахливі умови в камерах 10, 12), бо це є колишні келії, в кожній з яких сьогодні перебувають по 10-12 засуджених. А в камерах 3, 4, 5, 6 взагалі немає вікон.

Всеукраїнські громадські об’єднання "Центр захисту прав людини "Свобода", "Асоціація захисту прав громадян України", "Подолання" проведуть акцію протесту під будівлею Секретаріату Президента України з вимогою до гаранта Конституції втрутитися в ситуацію, яка досягла критичної межі.

ВПК № 58 не пристосована до розміщення там виправного закладу. Ця будівля католицького монастиря 16 століття є пам’яткою архітектури і знаходиться під охороною ЮНЕСКО, і не має слугувати нащадкам як об’єкт знущання над людьми. Про це говоритимуть на акції, яку одночасно проведуть біля стін колонії рідні та близькі ув’язнених. На охорону храму з міського бюджету виділяється кожного року 76 тис. грн. , але ці кошти не використовуються за цільовим призначенням. Так, 4 роки тому на території колонії були знайдені два стародавні склепи, які, за словами засуджених, за розпорядженням адміністрації колонії просто закидали бетоном (один склеп знаходиться на території промислової зони під першим краном, другий – за приміщенням карантину в районі контрольно-слідової смуги).

Ініціатори акцій протесту закликають журналістів, громадськість, правозахисників, всіх, кому не байдужі проблеми пенітенціарної системи України, приєднатись до вимог протестуючих.

Контактні телефони 80938045555, 80638419124, 80681279569, 80683926372
 Поділитися