MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

ПАРЄ стурбована виборчими законами в УкраїніРада подолала вето президента на закон про вибориСтворено Коаліцію громадських організацій за чесні та прозорі вибориЕтичний потенціал та етична потужність України: метапідхідВ Україні працює спеціальна група зі збору доказів щодо геноциду Під дулами автоматівМарні спроби Кремля За Декларацією про суверенітет ми — Українські ЕміратиОрдер для Путіна: що кажуть експерти та чи врятує Президента РФ міжнародний імунітет?Нацрада = Роскомнадзор? Чи загрожує свободі слова закон ‘Про медіа’?Президента просять зобов’язати Державну міграційну службу приймати декларації про вихід з попереднього громадянства Відкритий лист правозахисних організацій до Президента України з приводу ветування закону №4049‘200 днів болю та крові. Вам мало?’— дайджест російських протестів«Офісу Президента не подобалася моя позиція щодо ЛГБТІ» – Людмила ДенісоваЛист щодо спроби зняття омбудсмана з посади – всім, кого це стосуєтьсяЕкспрезидента Бразилії Лулу да Сілву засудили несправедливо, — Комітет ООН з прав людиниП’ять тисяч маріупольців загинули за 27 днів осади – Офіс президентаОкремі зауваження до урядового проєкту закону України «Про засади державної політики перехідного періоду»Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання. Огляд № 57 Найважливіші законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 01.12.2020 ‒ 31.12.2020. Ч. ІІІ Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання. Огляд № 56 Найважливіші законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 01.12.2020 ‒ 31.12.2020. Ч. ІІ

КВУ критикує зміни до закону про вибори президента

27.07.2009    джерело: www.dw-world.de
Найбільший протест викликає норма про оскарження результатів виборів судом лише однієї інстанції і лише протягом двох днів:

Окремі експерти піддають різкій критиці ухвалені парламентом у п’ятницю зміни до закону про вибори президента, заявляючи, що вони створюють перешкоди для проведення прозорих і демократичних виборів.

Різку критику викликають правила оскарження результатів голосування, можливість усунення від спостереження за виборами громадських організацій та збільшення до 2,5 мільйонів гривень грошової застави кандидатів, за умов повернення її лише тим, хто вийде до другого туру, сказав "Німецькій хвилі" голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

Найбільший протест, за його словами, викликає норма про оскарження результатів виборів судом лише однієї інстанції і лише протягом двох днів: "Якби цей закон діяв в 2004 році, то тоді президентом був би обраний Янукович. Ми пам’ятаємо, які тоді були фальсифікації. І Верховний Суд в прямому телеефірі це довів. За цим законом, що ухвалений тепер, зробити це практично неможливо", – переконаний Черненко. На його думку, українська громадськість має засудити ці законодавчі зміни та вимагати від президента накласти на них вето.

Олександр Савицький

 Поділитися