MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Адвокат Мирослави Гонгадзе обурена халатністю ГенпрокуратуриМирослава Гонгадзе: справа Георгія вплинула, впливає і вплине на вибори президентаЧи є затримання Пукача гарантією викриття замовників?Затримано обвинувачуваного у вбивстві Гонгадзе генерала ПукачаЛеся Гонгадзе про критику «Репортерів» щодо розслідування вбивства її сина«Пукача не тільки не шукають, його покривають у вищих щаблях влади» – Мирослава ГонгадзеПАРЄ хоче, щоб українська влада енергійніше шукала замовників убивства ГонгадзеРоковини без поховання та покаранняГенпрокуратуру звинувачують в імітації бурхливої діяльності у справі ГонгадзеВдова журналіста Гонгадзе закликає Мороза піти до ГенпрокуратуриВирок убивцям Гонгадзе залишили в силіСправа Гонгадзе як емблематичний приклад. Висновки звіту ПАРЄКомитет министров внимательно следит за расследованием убийства Г.ГонгадзеПрокуратура і далі шукає замовників вбивства ҐонгадзеМельниченко знову відмовив ГенпрокуратуріВирок у справі Гонгадзе: остання крапка?Убивців Гонгадзе засуджено на 12-13 років. А замовників?Відбулось останнє засідання у справі Гонгадзе.Леся Гонгадзе не виключає, що міліціонери, звинувачені у вбивстві її сина, не причетні до злочинуСуд у справі Гонгадзе знову перенесли через хворобу підсудного

ГПУ не змінюватиме складу слідчої групи у справі Ґонґадзе

30.07.2009    джерело: www.pravda.com.ua
Генпрокурор О. Медведько вирішив не змінювати склад слідчої групи з розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, на чому наполягає його вдова Мирослава та її адвокат Валентина Теличенко

Генпрокурор Олександр Медведько вирішив не змінювати склад слідчої групи з розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, на чому наполягає його вдова Мирослава та її адвокат Валентина Теличенко.

Про це "Українській правді" повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

Таке рішення пояснюють тим, що у своїй заяві Теличенко "не вказала жодних підстав" для заміни слідчого групи Олександра Харченка та її керівника, заступника генпрокурора Миколи Голомши.

Адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко повідомила "Українській правді" про те, що офіційної відповіді від Генпрокуратури вона поки що не отримувала.

"Якщо вона буде негативною, тоді це означатиме, що генпрокурор Олександр Медведько підписується під всіма політичними спекуляціями, які дозволяє собі Микола Голомша (керівник слідчої групи), коли він вводить в оману суспільство", - заявила Теличенко.
Як приклад, вона навела заяви Голомши про те, що він "останні два роки йшов по сліду генерала Олексія Пукача та знав, де він знаходиться".
Водночас Теличенко наголосила, що співпраця потерпілих зі слідством є вкрай важливою і вона все зробить для того, щоб мати конструктивну співпрацю зі слідством: "Але працювати з непрофесійним керівництвом слідчої групи – дуже складно".
За словами адвоката, вона вже підготувала кілька клопотань до Генпрокуратури. Зокрема, одне з них стосуватиметься проведення геноскопічної експертизи знайдених днями фрагментів черепа, що можуть належати Гонгадзе, за кордоном з огляду на недовіру українським експертам.

Також Теличенко підкреслила, що "відмова відводу керівництва слідчої групи означає намагання Генпрокуратури передати справу до суду, обмежившись обвинуваченням Олексію Пукачу, таким чином унеможливити викриття замовників убивства".

"Міжнародна спільнота такого кроку ніколи не зрозуміє", - зауважила адвокат.

Як відомо, Теличенко наполягала на відводі Харченка та відсторонненні Голомши, виступаючи за те, щоб контроль за розслідуванням справи здійснював заступник генпрокурора Віталій Щоткін.

 Поділитися