MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Помощь дочери Натальи ЭстемировойМИД России: экспертам ООН нельзя расследовать убийство ЭстемировойПоследнее убийство?Эксперты ООН предлагают помощь в расследовании убийства ЭстемировойУбийство Натальи Эстемировой — приговор государственной политикеМемориал временно приостанавливает деятельность в ЧечнеТериторія вбивстваВ Грозном простились с Натальей ЭстемировойЗаявление ПЦ «Мемориал»: Убийство Натальи ЭстемировойПравозащитник Наталья Эстемирова убитаПохищена Наталья ЭстемироваГлаву Мемориала Олега Орлова будет защищать в суде Генри РезникРФ: Милиция отказалась возбуждать дело на главу ПЦ Мемориал за клеветуМемориал готов подать в суд на Кадырова за высказывания об ЭстемировойРоссия: обеспечить безопасность сотрудникам «Мемориала»Открытое обращение по поводу угроз в адрес правозащитников и журналистов в Дагестане

В Чечні продовжують вбивати правозахисників

11.08.2009    джерело: human-rights.unian.net
Тіла керівника чеченської молодіжної неурядової організації "Врятуємо покоління" Зареми Садулаєвой та її чоловіка Аліка Джабраїлова, які в понеділок були викрадені невідомими з офісу в Грозному, знайдені з численними пораненнями

Керівник чеченської молодіжної неурядової організації "Врятуємо покоління" Зарема Садулаєва та її чоловік Алік (Умар) Джабраїлов, які в понеділок були викрадені невідомими з офісу в Грозному, вбиті. Про це повідомив член правління російського центру "Меморіал" Олександр Черкасов. "Їх тіла знайдені в селищі Чорноріччя в Грозному", - сказав він.

Як повідомили в слідчому управлінні СКП РФ по Чеченській Республіці, вчора о 04:00 за московським часом на території селища Чорноріччя були виявлені тіла Аліка Джабраїлова і Зареми Сайдулаєвої з численними пораненнями.

Вони були викрадені невідомими озброєними людьми в понеділок близько 14:00. За наявною інформацією, люди, котрі викрали Садулаєву та її чоловіка, не представилися і не пред’явили ніяких документів. Вони відвезли правозахисників в невідомому напрямі, потім повернулися в офіс організації, забрали мобільний телефон і автомобіль чоловіка.

Відзначимо, в минулі вихідні президент Чечні Рамзан Кадиров в інтерв’ю "Радіо Свобода" виступив з різкою критикою методів роботи відомої правозахисниці Наталії Естемірової, котру нещодавно викрали та вбили. Зокрема він сказав, що у неї "честі, достоїнства, совісті не було ніколи".

Слова Кадирова викликали бурю обурення в середовищі правозахисників і неурядових організацій.

Організація "Врятуємо покоління", зареєстрована в червні 2001 року, надає допомогу дітям - інвалідам, сиротам ти іншим соціально-вразливим групам, які постраждали в результаті мінних підривів. Впродовж останніх років вона є виконавчим партнером ЮНІСЕФ.

 Поділитися