MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Обережно: займатися культурою в Україні небезпечно!

30.09.2009    джерело: www.yagallery.com.ua
Сьогодні о третій ночі було підпалено арт-центр Павла Гудімова «Я Галерея». В галереї минулої п’ятниці, в рамках фестивалю «Остання Барикада» відбулася дискусія про гомофобію, нетерпимість і толерантність в українському суспільстві.

Шановні друзі та колеги!

Сьогодні о третій ночі було підпалено арт-центр Павла Гудімова «Я Галерея».  

Коментар Павла Гудімова, куратора і власника арт-центру:

«Сьогодні о третій годині ночі стався винятково неприємний і навіть знаковий  інцидент. Було підпалено арт-центр, який активно займається сучасним мистецтвом, кураторською, освітньою діяльністю. Було завдано серйозних матеріальних збитків. Поза тим, моральна травма яку зазнав я, мої співробітники й усі ті, хто власним коштом створює сучасне культурне середовище  значно серйозніша. Адже в якомусь сенсі, подія, що сталася сьогодні вночі - символічна. Бо з культурними центрами боротися легко. Важко робити справу, якою опікуються арт-центри: роз’яснювати, як важливо бути тут і зараз.

Безперечно, такі інциденти як сьогоднішній, створюють велику небезпеку.

Але обіцяю одне: ми обов’язково відкриємося після ремонту. Будемо працювати. Будемо відкривати виставки. Будемо показувати фільми. Будемо проводити майстер-класи.

Окремо хочеться сказати нашим глядачам, друзям, художникам,  колегам і журналістам - ми звертаємося із закликом по допомогу.

І, звісно, якщо хтось має інформацію стосовно можливих підпалювачів - прохання звертатися до міліції.

 

В галереї Гудімова на Волоській  минулої п’ятниці, в рамках фестивалю «Остання Барикада» відбулася дискусія про гомофобію, нетерпимість і толерантність в українському суспільстві.

 Поділитися