MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Нацкомісія із захисту суспільної моралі номінується на «Будяк року» за цензуру

09.10.2009    джерело: www.helsinki.org.ua

Перший номінант на отримання Антипремії «Будяк року – 9009» - Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі. Комісія має змогу отримати будяк в номінації «За дії щодо придушення свободи вираження поглядів».

В заявці йдеться про те, що НЕК здійснює систематичні дії, спрямовані на обмеження свободи вираження поглядів. Вони виражаються через пряму або опосередковану заборону до поширення багатьох видів продукції (в основному фільмів, телепрограм, книжок тощо).

Заявник також переконаний, що попередній контроль за виходом інформації та продукції є очевидною цензурою.

Зокрема Комісія заборонила показ фільму „Бруно”, оскільки на їхню думку він „відноситься до продукції порнографічного характеру”. Жодної аргументації оприлюднено не було.

Заборонено фільм „Хостел – 2”. На думку комісії, він пропагує культ насильства та жорстокості і не може розповсюджуватися та демонструватися на території України. Не зрозуміло чим цей фільм відрізняється від тисяч інших, що вільно поширюються в країні. І чому саме його було заборонено.

З повним текстом заявки та документів, що додаються до неї, ви можете ознайомитись тут: http://helsinki.org.ua/index.php?id=1254918247

 Поділитися