MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Страсбург закликав Україну провести реформу юстиції

18.10.2009    джерело: www.dw-world.de
За словами суддів, зараз у Страсбурзі розглядаються близько 1400 позовів від українців, які не змогли домогтися виконання судових вироків на батьківщині

Європейський суд з прав людини в Страсбурзі закликав Україну упродовж року реформувати систему юстиції. Мета – гарантувати громадянам виконання вироків та запровадження ефективного механізму скарг.
15 жовтня 2009 р. стало відомо, що судді задовольнили позов проти держави Україна 52-річного колишнього військового, який має російське громадянство і живе в Москві. Українська держава попри однозначні судові вироки вже вісім років не доплачує йому пенсію. В Україні чоловіку повідомили, що в армії немає грошей. Суд у Страсбурзі зобов’язав уряд у Києві виплатити чоловіку заборговану суму плюс відсотки.
Суд з прав людини вже ухвалював схожі вироки проти України. За словами суддів, зараз у Страсбурзі розглядаються близько 1400 позовів від українців, які не змогли домогтися виконання судових вироків на батьківщині. Вони просто не виконуються, обурюються судді в Страсбурзі.
Як стало відомо в четвер, Європейський суд з прав людини ухвалив рішення по ще кількох зверненнях від українців. Серед них – скарга ув’язненого на те, що в тюрмі відкрили адресований йому лист із Страсбурга; скарга громадянки Білорусі, яку на її думку незаконно затримали в Україні за підозрою в перемитництві, або скарга хворого на рак в’язня, якому не було надано медичного обслуговування.

 Поділитися