MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В боротьбу за «Будяк» вступили нардеп Василь Грицак, Сєверодонецька міська рада та Олексій Двойнос

23.10.2009    джерело: helsinki.org.ua
Марина Говорухіна
В.Грицака номінують на Антипремію року за брутальне перешкоджання діяльності правозахисних організацій. Сєверодонецька міська рада може отримати Будяк за порушення екологічних прав громадян. А О. Двойнос, начальник управління Державного департаменту з питань виконання покарань, претендує на Будяк в номінації за бездіяльність у випадку порушення прав людини.

Пана  Грицака номінують на Антипремію року за брутальне перешкоджання діяльності правозахисних організацій. Зокрема, заявник стверджує про те, що Василь Грицак незаконно захопив офіс громадської організації Інститут «Республіка». Це приміщення, несподівано для правозахисників, які його орендували, було виділено Київрадою під громадську приймальню Грицака. Громадська організація звернулася за захистом своїх прав до суду. Проте, депутат не став чекати на справедливе врегулювання і захопив офіс правозахисників. Нагадаємо, у 2007 році нардеп вже отримував Будяка.  

Сєверодонецька  міська рада може отримати Будяк за порушення екологічних прав громадян. Адже, за твердженням заявника Сєверодонецьк є єдиним містом України, де досі відсутні сквери та парки.  

Олексій Двойнос, начальник управління Державного департаменту України з питань виконання покарань, претендує на Будяк в номінації за бездіяльність у випадку порушення прав людини. Так, в заявці йдеться про те, що пан Двойнос неодноразово порушував права громадян – засуджених та їх родичів – у питаннях переведення засуджених з колонії до колонії та інформування їх про підстави переведення. Його відповіді на запити громадян часто взагалі не містять будь-якого обґрунтування дій Департаменту, що фактично втаємничує діяльність відомства у сфері дотримання прав людини і прямо суперечить вимогам ст. 8 КВК України, яка проголошує, що засуджені мають право на отримання інформації про свої права і обов’язки, порядок і умови виконання та відбування призначеного судом покарання;на гуманне ставлення до себе і на повагу гідності, властивої людській особистості.

Нагадаємо, що Антипремію правозахисників має можливість отримати Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі за дії щодо придушення свободи вираження поглядів.

Більш детальну інформацію про номінантів на Будяк року – 2009 можна отримати тут: http://helsinki.org.ua/index.php?id=1254918023

2009.10.22

 Поділитися