MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Is this the end, my friend?

27.10.2009    джерело: blogs.pravda.com.ua
Владислав Синяговський
очередное законотворчестао малограмотных парламентариев Украины

22 жовтня 2009 року може стати чорним днем в новітній історії незалежної України.

Саме в цей день 404 народних депутати проголосували "за" законопроект N3271, який передбачає введення тотального контролю за українським сегментом Інтернету.

Цей день можна за пару років внести до календарних дат як "День смерті свободи думки в Україні", якщо парламентарі повністю зреалізують свій задум.

22.10.2009 парламентарі усіх фракцій і груп напрочуд синхронно вирішили, що Інтернет, з його неконтрольованим потоком інформації їх "вже дістав" і тому треба покласти край його "фривольному і безвідповідальному існуванню" і дали суперрезультативне голосування аж в 404 голоси.

Відповідно до цього закону, під виглядом боротьби з розповсюдженням порнопродукції, правоохоронці, а з нею і "усі, хто їх контролює" отримають можливість контролю за кожним, хто користується Інтернетом в Україні.

Ніби позитив: збоченців і педофілів стане менше. Хоча й не факт.

Але ж ми знаємо, що "добрими намірами вимощена дорога до пекла" і під категорію "небезпечних" може потрапити..., та хоч усе населення України, яке має доступ до світової електронної мережі.

В першу чергу, в цьому законотворчому "шедеврі" викликає тривогу те, що ця депутатська ініціатива дозволяє запровадження тотального контролю за користувачами Інтернету без будь-якого рішення суду на підставі лише "рішення правоохоронних органів".

Цитую проект закону:

"На підставі мотивованого подання правоохоронних органів провайдери телекомунікаційних послуг зобов’язані вживати заходи з обмеження доступу своїх клієнтів до ресурсів, через які здійснюється розповсюдження незаконного інформаційного наповнення (контенту) ".

Незаконним інформаційним контентом в нашій країні може бути все що завгодно, від критики на адресу уряду до пікантних деталей з життя політиків, бо все це може нести... ну, наприклад, потенційну загрозу державному устрою.

А про яку саме мотивацію йдеться, взагалі законодавець не уточнює.

Отже, маю думку, що треба усіма засобами довести народним депутатам, що такими формулюваннями вони "риють могилу", в першу чергу для себе, бо коли їх трафік будуть контролювати без санкції суду, то буде вже пізно: цензура і тотальний контроль накриє усіх.

Усі, хто поділяює стурбованість української Інтернет-спільноти і виступає проти законодавчого введення цензури в UA-net, можуть залишити свій підпис під петицією, або приєднатися до спільноти в twittion

27.10.2009

 Поділитися