MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Інтернет Асоціація України критикує законопроект щодо протидії розповсюдження дитячої порнографії

28.10.2009    джерело: www.inau.org.ua
Фахівці звертають увагу на суттєву невідповідність положень законопроекту нормам європейського та світового законодавства у цій сфері, а також технічну неможливість виконання ряду його положень

 

 

«ІнАУ виступає за впровадження в Україні європейських підходів у протидії розповсюдженню дитячої порнографії в Інтернеті»

Верховною Радою України 22 жовтня було прийнято за основу законопроект № 3271 від 25.05.2009 р. «Про внесення змін та доповнень до деяких законодавчих актів України (щодо протидії розповсюдження дитячої порнографії)». Законопроектом пропонується посилити протидію розповсюдженню дитячої порнографії, в тому числі з використанням можливостей інформаційно-комунікаційних технологій.

Інтернет Асоціація України (ІнАУ) поділяє стурбованість авторів законопроекту фактами втягування неповнолітніх у злочинну діяльність у сфері обігу порнографічної продукції. Разом з тим, фахівці у сегменті телекомунікацій і передачі даних звертають увагу на серйозні недоліки цього законопроекту з огляду на суттєву невідповідність його положень нормам європейського та світового законодавства у цій сфері, а також технічну неможливість виконання ряду його положень. Заходи, які запропоновані цим документом, не зможуть ефективно сприяти викоріненню таких злочинів.

ІнАУ пропонує ефективні механізми боротьби з розповсюдженням в Інтернеті такого ганебного явища, як порнографія за участю неповнолітніх. Ці механізми щойно напрацьовані фахівцями Громадської Ради з питань інформаційно-комунікаційних технологій, яка наразі об’єднує 24 професійні об’єднання та громадські організації у сфері ІКТ, і відображені у «Настановах кандидатам у Президенти України «Про невідкладні заходи щодо розвитку інформаційного суспільства в Україні» (див. www.ict-forum.org.ua). Обговорення найбільш ефективних шляхів протидії кіберзлочинності в Інтернеті відбулось також 22 жовтня 2009 р. на круглому столі «Законодавче врегулювання проблем розвитку ІКТ-галузі України на сучасному етапі».

 Поділитися