MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Людське життя не продається

17.11.2009    джерело: www.iom.org.ua
Фотовиставка робіт, присвячених протидії торгівлі людьми, проходитиь на території залізничого вокзалу м. Харкова з 11 до 19 листопада 2009 р.

Управління у справах сім,ї та молоді Харківської облдержадміністрації спільно з неурядовою організацією «Серце, не спи» за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні та Посольства Республіки Польща в Україні організували фотовиставку робіт, присвячених протидії торгівлі людьми.

Фотовиставка проходитиь на території залізничого вокзалу м. Харкова з 11 листопада до 19 листопада 2009 р.

Експозиція містить фотографії з життя людей, постраждалих від торгівлі людьми.

Фотовиставка відбувається в рамках соціальної кампанії Представництва МОМ в Україні «Людське життя не продається», яка розпочалася в червні 2009 р. Дана соціальна кампанія покликана підвищити громадську обізнаність в українському суспільстві щодо проблеми торгівлі людьми, що є страшним феноменом сучасності. Лише в Україні кількість постраждалих від торгівлі людьми з початку 90-х років минулого століття оцінюють у 117.000 осіб. Часто шлях  до рабства розпочинається саме з вокзалів.

Основна мета кампанії – підвищення обізнаності громадськості України щодо проблеми торгівлі людьми, а також інформування українського суспільства про існування безкоштовної «гарячої лінії» МОМ – 527 з мобільного або зі стаціонарного телефону 0-800-505-5010 та після Нового року – 0-800-505-501.

Кампанія проходитиме також у Києві, Львові, Дніпропетровську, Одесі, Вінниці.

Міжнародна організація з міграції спрямовує свої зусилля на впровадження заходів, заснованих на принципах гуманності та поваги до прав мігрантів, у сприянні та регулюванні міграційних процесів, а також у протидії торгівлі людьми.

МОМ була заснована в 1951 р. Сьогодні до її складу входить 127 країн-членів та 18 країн із статусом спостерігачів. У МОМ працює приблизно 6.690 осіб у більше ніж 440 територіальних офісах по всьому світу. Представництво МОМ в Україні розпочало свою діяльність у 1996 р. В 2002 р. Парламент України ратифікував угоду про членство України в Міжнародній організації з міграції.

Детальна інформація про проведення фотовиставки та діяльність Представництва МОМ в Україні на офіційному веб-сайті  www.iom.org.ua.

Додаткова інформація: Інформаційний відділ МОМ (044) 568 50 15; [email protected].
 Поділитися