MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Зустріч у Копенгагені як останній шанс для людства врятувати нашу планету

07.12.2009   
Олександр Степаненко

7 грудня у Копенгагені розпочалися двотижневі переговори ООН зі зміни клімату, на які приїхали представники зі 192 країн світу. 65 лідерів держав вже заявили про свою особисту участь у переговорах. Мета переговорів – прийняття нової угоди, що прийде на зміну Кіотському протоколу у 2013 році. Нині переговорний процес затягнувся через небажання держав брати на себе зобов’язання та знижувати викиди парникових газів. Українська позиція залишається найбільш неконструктивною, що також гальмує переговори. В той час коли ряд країн оголошують цілі із скорочення викидів парникових газів, офіційна позиція України передбачає зростання викидів на 75% від сьогоднішнього рівня. Наша країна – єдина держава в світі, яка передбачає такий значний ріст викидів парникових газів, при цьому намагаючись відстоювати своє право на торгівлю квотами.

На переговори до Копенгагену вирушають й українські екологи та активісти. Це представники робочої групи зі зміни клімату, учасники Кліматичного руху України. Цей журнал створений для того, аби українці, які перебувають на саміті могли поділитись своїми думками, спостереженнями та фотографіями) У цьому допомагає координатор Київського медіа-кіноклубу й кореспондент радіо "Німецька хвиля" Ольга Веснянка.

 

Довідка:

Робоча група зі зміни клімату – мережа неурядових екологічних організацій, які співпрацюють між собою для реалізації права громадян на життя в безпечному навколишньому середовищі у зв’язку із загрозою глобальної зміни клімату. До її складу входять 18 екологічних громадських організацій зі всієї України. Сайт: http://climategroup.org.ua

Копенгаген у реальному часі для українських активістів.

Учасники молодіжного кліматичного руху України також підтримають кліматичну конференцію. Всі ми братимемо участь у вуличних акціях, тренінгах для активістів та офіційних заходах. Ми сподіваємось, що наш голос почують світові лідери, і це допоможе їм досягти згоди та укласти угоду щодо подолання змін клімату.

Окрім того, щодня на сайті "КліматІнфо" (www.climateinfo.org.ua) з’являтиметься репортаж про те, що відбулось в цей день на конференції, які рішення прийняті та як вони вплинуть на Україну та світ. Слідкуйте за матеріалами Копенгаген у реальному часі!

Зміна клімату – одна з найголовніших проблем, з якими коли-небудь доводилося мати справу людству. Її наслідки вже спостерігаються і з часом лише посилюватимуться, якщо їх не зупинити. Як зазначено в IV оціночній доповіді Міжурядової групи експертів зі зміни клімату (МГЕЗК) – зміна клімату становитиме загрозу економічному зростанню та довгостроковому розвитку, а також виживанню найбільш уразливих груп населення. Прогнози МГЕЗК засвідчують: якщо викиди зростатимуть існуючими темпами, вони, фактично, подвояться порівняно з доіндустріальним рівнем. Це призведе до того, що у цьому столітті світ зіткнеться зі зростанням середньої температури на майже 3° С. А відтак матимемо серйозні наслідки: підвищення рівня моря, землетруси, а також збільшенням частоти та інтенсивності екстремальних погодних явищ – ураганів, повеней та посух.

 Поділитися