MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Журналістські організації просять ЗМІ не видавати посвідчення стороннім особамПосле второго тура президентских выборов в Украине начнётся жесткое противостояние – председатель КИУ (корректированная)Чи відпрацьовується технологія масового спотворення результатів виборів?Вікторе Федоровичу, не ігноруйте теледебати!Уроки першого туруГолова комітету виборців: фальсифікатори шукають більш витончені механізмиКВУ не зафіксував суттєвих порушень, які б могли вплинути на загальний результат виборів.У день виборів журналісти зможуть отримати правову допомогуСпостерігачі ENEMO помітили недолікиВибори-2010 в оцінці громадської думкиЕксперт: Гарячі лінії не повинні стати лініями збору компроматуВладо, приборкай угодовський екстаз напередодні виборів! – пропонують правозахисникиКВУ: Вибори-2010 - це хаос і непідготованістьПроміжний звіт Бюро демократичних інституцій та прав людини ОБСЄ. Місія спостереження за виборами (24 листопада – 8 грудня 2009р.)КВУ висловив занепокоєння щодо демократичності виборчого процесу в УкраїніНовий закон про вибори в Україні – повернення до часів Кучми, – КВУ45 нардепів вважають, що новий закон про вибори порушує права українцівМожливі загрози проведенню прозорих і демократичних виборівРада подолала вето президента на закон про вибориКВУ критикує зміни до закону про вибори президента

ВРУ прийняла за основу законопроект, який передбачає змін до організації роботи виборчих комісій

29.01.2010    джерело: portal.rada.gov.ua
Проектом передбачається вилучити частину четверту статті 28 (засідання виборчої комісії є повноважним, якщо в ньому бере участь не менш як дві третини складу комісії)

Проектом (реєстр. №6004) передбачається вилучити частину четверту статті 28 (засідання виборчої комісії є повноважним, якщо в ньому бере участь не менш як дві третини складу комісії) Закону "Про вибори Президента України".

Також пропонується доповнити статтю 85 новою частиною, якою врегулювати питання формування виборчих комісій у разі неподання кандидатами на пост Президента України кандидатур до їх складу. Згідно із документом, "у випадку бездіяльності виборчої комісії, комісія вищого рівня має право прийняти рішення по суті питання віднесеного до компетенції комісії нижчого рівня. В день голосування такі питання розглядаються комісією вищого рівня невідкладно". Окрім того, "у разі якщо кандидат на пост Президента України не використав можливість подати встановлену кількість кандидатур до складу відповідної окружної виборчої комісії у строки передбачені частиною шостою цієї статті Центральна виборча комісія формує склад окружної виборчої комісії у кількості, визначеній частиною п´ятою цієї статті,  за поданням голови відповідної обласної ради. У разі якщо кандидат на пост Президента України не використав можливість подати встановлену кількість кандидатур до складу відповідної дільничної виборчої комісії в строки передбачені частиною дев´ятою цієї статті окружна виборча комісія формує склад дільничної виборчої комісії у кількості, визначеній частиною восьмою цієї статті, за поданням міського голови, голови  районної,  районної у місті ради".

 Поділитися