MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Україні поменшало безпритульної малечі

11.02.2010    джерело: www.wz.lviv.ua
За дев’ять місяців минулого року з вулиць забрали на 8 тисяч дітей менше, аніж у 2008 році. Одна з причин – повернення додому заробітчан та робота соціальних служб із “проблемними” батьками.

За дев’ять місяців минулого року з вулиць забрали на 8 тисяч дітей менше, аніж у 2008 році. Цей показник зменшився приблизно на 30%, повідомляє Міністерство сім’ї, молоді та спорту. Одна з причин – повернення додому заробітчан та робота соціальних служб із “проблемними” батьками.
Така тенденція спостерігається в усіх регіонах України. Керівник відділу у справах дітей Львівської міської ради Ростислав Тимків підтвердив, що “дітей вулиці” справді поменшало. Як засвідчує статистика, внаслідок рейдів, до яких залучено відділи у справах дітей, освітян та правоохоронців, бездоглядних дітей у Львові поменшало на 10%. Ростислав Тимків вважає, що такий результат дала роз’яснювальна робота з батьками. З цією думкою погоджується й голова благодійної організації «Реабілітаційний центр соціальної адаптації» Ігор Гнат, який займається проблематикою дитячої бездоглядності. Він додав, що українським дітям допомогли економічні негаразди в Європі.
«Економічна криза в Європі спонукала деяких заробітчан повернутися в Україну. Відтак ці батьки взялися за виховання своїх дітей», - каже Ігор Гнат. Не слід відкидати й інші чинники, що зменшили дитяче волоцюжництво, в першу чергу – це закриття гральних клубів, куди недобросовісні власники впускали неповнолітніх.

 Поділитися