MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Боротьба з екологічним лихом у Калуші за відсутності держбюджету загрожує фінансовій системі країни - Мінфін

19.02.2010    джерело: www.interfax.com.ua
Як повідомлялося, Верховна Рада затвердила у п’ятницю указ президента України про оголошення територій міста Калуша та округи зоною надзвичайної екологічної ситуації

У Міністерстві фінансів України припускають, що реалізація указу президента щодо ліквідації надзвичайної екологічної ситуації в Калуші (Івано-Франківська обл.) "може зруйнувати фінансову систему країни" в ситуації, коли не ухвалено державний бюджет.

"Я не впевнений, що спосіб, визначений указом, є оптимальним. Він може зруйнувати, особливо в цей період, коли немає бюджету (державного бюджету на 2010 рік – ІФ), фінансову систему країни", - сказав в. о. міністра фінансів України Ігор Уманський журналістам у Києві в середу.

І.Уманський також додав, що розрахунки стосовно виділення коштів, необхідних для реалізації указу, наразі відсутні, й указ готувався без узгодження з Мінфіном.

"Розрахунки відповідно до указу президента відсутні. За попередніми навіть не розрахунками, а прогнозами Міністерства фінансів, витрати будуть значно вищі. На жаль, указ президента готувався без розрахунків як наслідків цього питання, так і тих наслідків, які виникнуть після реалізації", - додав він.

Як повідомлялося, Верховна Рада затвердила у п’ятницю указ президента України про оголошення територій міста Калуша та округи зоною надзвичайної екологічної ситуації.

 Поділитися