MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Експерти ООН та ЄС приїхали для вивчення екологічних проблем Калуша

05.03.2010    джерело: www.interfax.com.ua
До складу мiсiї входять надзвичайно досвiдченi експерти, зокрема фахiвцi з геологiї, гiдрогеологiї, iз забору зразкiв для екологiчних аналiзiв, з питань запобiгання виникненню та протидiї надзвичайним ситуацiям

Експерти Органiзацiї Об’єднаних Нацiй та Європейського Союзу прибули до Iвано-Франкiвської областi для вивчення екологiчних проблем Калуша.

Про це в четвер на зустрiчi з керiвниками Iвано-Франкiвської областi повiдомив керiвник спiльної мiсiї ООН та ЄС Рене Наєнхайс.

"До складу мiсiї входять надзвичайно досвiдченi експерти, зокрема фахiвцi з геологiї, гiдрогеологiї, iз забору зразкiв для екологiчних аналiзiв, з питань запобiгання виникненню та протидiї надзвичайним ситуацiям", - сказав вiн.

Р.Наєнхайс зазначив, що група зосередиться на вирiшеннi найбiльш невiдкладних проблем i, таким чином, закладе основу для спiвпрацi з вирiшення всiх проблем Калуша.

Такими невiдкладними проблемами вiн вважає стан дамби хвостосховища, де знаходяться розсоли, i полiгону, на якому зберiгається гексахлорбензол.

"I вже сам факт присутностi представникiв ЄС, ООН, Представництва ООН в Українi свiдчить про те, що ми розумiємо та подiляємо розумiння всiєї серйозностi проблеми", - наголосив керiвник групи.

За його словами, експерти працюватимуть у Калушi до 8 березня, а 9 березня нададуть звiт президентові та уряду.

Як повідомлялося раніше, 12 лютого 2010 року Верховна Рада затвердила указ президента України про оголошення територiй мiста Калуш та двох сiл Кропивник i Сiвка-Калуська (Iвано-Франкiвська область) зоною надзвичайної екологiчної ситуацiї.

 

 Поділитися