MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Фестиваль потребує вашої допомоги

09.03.2010   
Фестиваль документальних фільмів Docudays UA – справа, в якій живе талант Андрія Матросова.

 

Дорогі друзі! Шановні колеги!

Нас спіткало велике горе – трагічно загинув Андрій Матросов. Зайве пояснювати, яка це втрата для родини, для нашої організації, для правозахисної й журналістської спільноти.

Окрім усього іншого, Андрій був продюсером міжнародного фестивалю документального кіно про права людини “Docudays UA”. Тільки він знав у повній мірі всі деталі підготовки фестивалю й керував його організацією. Тепер ця робота лягла на нас.

Ми вважаємо неможливим відмінити 7-й міжнародний фестиваль документального кіно про права людини “Docudays UA”, який має відбутися в Києві з 26 березня по 2 квітня. Ми дуже хочемо показати в Україні ті дивовижні фільми, які прийшли на фестиваль цього року. Таких фільмів – і за рівнем духовності, і за рівнем художнього виконання – у нас іще не було. І, нарешті, цього року є 2 дуже гарні українські фільми, гідні того, щоб змагатися в конкурсній програмі нарівні з іноземними – такого раніше у нас теж не було.

Ми відчуваємо величезну відповідальність за фестиваль з багатьох причин.

І тому, що в Україні всього 2 повноцінні міжнародні кінофестивалі – «Молодість» і “Docudays UA”.

І тому, що кращі зарубіжні режисери, нарешті, повірили в нього й прислали нам свої шедеври.

І тому, що після цього фестивалю вже ніхто не зможе сказати: «В Україні немає гарних молодих документалістів»,– бо вони є в конкурсній програмі. І ми дуже сподіваємося, що зарубіжні продюсери, яких ми запросили, звернуть на них увагу й захочуть вкладати гроші в українських авторів.

І тому, що цього року, як ніколи, в більшості конкурсних фільмів тема людської гідності, прав людини осмислена на дуже високому рівні.

І тому, що сотні тисяч українців, яких нині щодня вбивають з усіх теле- й кіноекранів, отримають шанс доторкнутися до справжніх цінностей, осмислити дійсність і своє життя по-новому. Адже після фестивалю в Києві має бути ще Мандрівний фестиваль. У минулому році він пройшов у 100 містах і містечках України, кращі фільми побачили близько 140 тисяч глядачів.

До початку фестивалю залишилося дуже мало часу. Вже відібрані й підготовлені до показу фільми, знайдені кошти на приїзд та проживання частини зарубіжних учасників, вже працюють волонтери й чимало друзів пропонують свою допомогу. Але багато ділянок фестивалю ще потребують коштів, які ми продовжуємо шукати,– на церемонії відкриття та закриття фестивалю, на запрошення українських лідерів правозахисних НУО (проїзд, проживання, харчування), на призи для переможців конкурсів – професійного та правозахисного.

Ми відкрили спеціальні рахунки в банку й звертаємося до всіх колег та однодумців: допоможіть відбутися 7-му фестивалю “Docudays UA”.

Кошти можна переказати на адресу:

Херсонський обласний Фонд милосердя та здоров’я
Код ЕДРПОУ 01497439
Р/р 26007870938048

В Одеській обл. ФАКБ соц. роз. «Укрсоцбанк»
МФО 328016

Підстава: Благодійна пожертва на розвиток Міжнародного фестивалю документального кіно з прав людини “Docudays UA”

Алла Тютюнник, президент Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров’я,
Наталя Бімбірайте, голова виконавчого комітету ХОФМЗ, цього року – фінансовий директор 7-го фестивалю “Docudays UA”,
Світлана Смаль, голова оргкомітету 7-го фестивалю “Docudays UA”,
Дар’я Аверченко, PR-директор фестивалю “Docudays UA”,
Роман Бондарчук, член селекційної комісії 7-го фестивалю “Docudays UA”,
Володимир Яворський, виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини,
Геннадій Кофман, директор фестивалю “Docudays UA”

Для контактів

Адреса ХОФМЗ: вул. Фрунзе, 2, офіс 24, м. Херсон,
тел. (0552) 44 33 30, 067 408 24 22, 099 7593903.

 Поділитися