MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

НаУКМА організує доступ до розсекречених матеріалів СБУ

10.03.2010   
Києво-Могилянська академія повідомляє, що за сприяння Президента НаУКМА п.Квіта С. та Голови СБУ п.Наливайченка В. Могилянка отримала електронну версію розсекречених матеріалів СБУ - для організації вільного доступу всіх охочих до матеріалів через сайт НаУКМА (наукової бібліотеки)

Києво-Могилянська академія повідомляє, що за сприяння Президента НаУКМА п.Квіта С. та Голови СБУ п.Наливайченка В. Могилянка отримала електронну версію розсекречених матеріалів СБУ - для організації вільного доступу всіх охочих до матеріалів через сайт НаУКМА (наукової бібліотеки).

Відтепер частина цих матеріалів буде доступна не тільки в Галузевому архіві СБУ, а й для всіх охочих через сайт НаУКМА. Планується регулярне оновлення (поповнення) електронного архіву новими матеріалами. Розсекречені матеріали пов'язані з діяльністю радянських органів безпеки та історією Українського визвольного руху, систематизовані та об'єднані тематично (Голодомор 1932-33рр., діяльність ОУН-УПА, Репресії в Україні, Дисидентський рух).

Проект сприятиме відновленню історичної пам'яті, розвитку демократії, встановленню історичної правди.

18 березня о 16-00 планується презентація проекту.

Проведе презентацію Директор галузевого державного архіву СБУ п.Володимир В'ятрович.

Місце проведення: Медіа зала Американської Бібліотеки НаУКМА (4 корпус, 116 к.).

10-03-2010

 Поділитися