MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Книги під ударом. Підсумки тижняУкраїнці та кордони. Підсумки тижняПраця за ґратами: депутати пропонують змінити правилаТрагедія в Грозі, обстріли Херсона і Харкова, війна в Ізраїлі. Підсумки тижняБізнес на крові: затримали керівництво сумнозвісної Бердянської колонії №77Нічні атаки, Пулітцерівська премія, реєстр завданих Росією збитків — підсумки тижня‘Доки я не почав кричати ‘Слава Росії’, вони не переставали знущатися’. В’язні катівні у Куп’янську розповідають про тортури росіянВ очікуванні суду можна загинути: чому не евакуюють Харківський СІЗО?Моніторинговий візит до ДУ «Житомирська установа виконання покарань (№8)»Людмила Денісова про свою відставку, 4 роки роботи омбудсманом, переміщення українців у РФ, усиновлення українських дітей. Інтерв’ю ХПГРосія вже перевершила нацистський Третій Рейх, підступно наносячи ракетно-бомбові удари по УкраїніПравозахисні та медійні організації закликають звільнити політв’язня Владислава Єсипенка – спільна заяваСтратегія реформування медичного обслуговування в’язнів (оновлено)Слідчий КольчикСерпнева драма повсталої Чехословаччини 1968 року – на пам'ятних конвертахПрава в’язнів (матеріали вебінару ХПГ 16.06.2021)2020: не було гіршого року в царині прав людини після Революції гідностіЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання Огляд № 28 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 10.02.2020–14.02.2020Короткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у першій половині 2020 рокуАналіз виконання рекомендацій щодо пенітенціарної системи, наданих Україні Європейським комітетом з запобігання катуванням з 1998 року

З в’язниці до університету - таких випадків почастішало на заході України

16.03.2010    джерело: www.dw-world.de
На заході України більшає в’язнів, які хочуть стати студентами вищих навчальних закладів. Розширилася і мережа виправних закладів, звідки надійшли заяви на реєстрацію

На заході України більшає в’язнів, які хочуть стати студентами вищих навчальних закладів. Розширилася і мережа виправних закладів, звідки надійшли заяви на реєстрацію.

Якщо минулого року до Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти звернулися десять осіб, що перебувають у місцях позбавлення волі, то цьогоріч таких бажаючих вже півтора десятка. Це особи різного віку і з різними термінами ув’язнення 5-10 років, повідомила «Німецькій хвилі» директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

«Ці люди мають заповнити власноруч заяви. Правдивість даних, викладених у заяві, засвідчує довірена особа, яку призначено керівником колонії. І вже у нас з фотокартками, для отримання сертифікату реєстраційної картки, цього тижня прибудуть ці довірені особи».

В колоніях запроваджують пункти тестування та дистанційну форму навчання

Пункти тестування для таких учасників буде створено безпосередньо в самих установах покарань. В силу режимності об’єктів пакети з тестами служба виконання покарань привозить зранку у день тестування, пояснила Середяк. Цього року мережа колоній розширилася: до Самбірської колонії, вихованці якої вже брали минулоріч участь у тестуванні, додалися бажаючі з Ковельської та Дубинської колоній, каже директор Центру.

Учасники минулорічного оцінювання стали студентами технікуму в інших областях, додала Середяк. Водночас у колоніях Львівщині вже є студенти  дистанційної форми навчання, до яких на іспит приїздять викладачі. Цікаво, що серед студентів є особи старшого віку, які відбувають довічний термін ув’язнення. Загалом станом на 13 березня у Львівській, Рівненській та Волинській областях зареєстровано на ЗНО майже 40 тисяч осіб – це 80 відсотків від прогнозованої кількості учасників. Причому, половина з них – мешканці Львівщини.

Галина Стадник

 Поділитися