MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Янукович вирішив відкласти боротьбу з корупцією

30.03.2010    джерело: www.pravda.com.ua
Президент Віктор Янукович вирішив відкласти набуття чинності законами про протидію корупції, які схвалювали міжнародні організації, що протидіють корупції

Президент Віктор Янукович вирішив відкласти набуття чинності законами про протидію корупції.

Він підписав відповідні зміни, внесені до законів Верховною Радою.

Згідно зі змінами закони "Про засади запобігання та протидії корупції" та "Про відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень" вступлять в силу  замість 1 квітня 2010 року 1 січня 2011 року.

У п’ятницю заступник голови адміністрації президента Олена Лукаш заявила, що "президент внесе до Верховної Ради свій власний законопроект, яким будуть врегульовані питання боротьби з корупцією і який, врешті-решт, допоможе нам її подолати".

"Як казали у Стародавньому Римі, чим більше законів, тим менше порядку. Розуміючи це, президент змушений  буде внести свій власний законопроект, який врегулює ці питання і допоможе нам подолати корупцію", - заявила вона.

Раніше представляючи міністра внутрішніх справ, Янукович наголосив на необхідності боротьби з корупцією.

Президент тоді нагадав, що Верховною Радою прийнято систему антикорупційних законів.

"Низка з них набирає чинності з 1 квітня, решта – з другого півріччя. Будемо збиратися і радитися з колегією МВС: якщо треба наблизити введення антикорупційних законів – будемо звертатися до Верховної Ради", - сказав він.

www.pravda.com.ua

Нагадаємо, що нові закони дуже сподобалися міжнародним організаціям, що протидіють корупції. Вважалося, що законодавчі нововведення, які Верховна Рада ухвалила у червні цього року, були набагато жорсткішими і, по суті, запроваджували нові правила боротьби із корупцією.

Дія законів поширювалася не тільки на державних службовців, але й на суддів, прокурорів, членів виборчих комісій, іноземних громадян, що співпрацюють із державними органами, помічників депутатів, співробітників громадських організацій, які хоча б частково фінансуються державою, нотаріусів, митників, міліціонерів.

 

 Поділитися