MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Протистояння на вулиці Гончара - злочинна забудова

13.04.2010   
Андрій Горбаль

Сьогодні, 13 квітня о 7 годині ранку четверо активістів громадянської ініціативи "Збережи старий Київ" та ГО "Наша земля" заблокували роботу будівельного крану за адресою вул. Гончара, 17-23 в м. Києві. Активісти піднялись на кран, тим самим не даючи можливості розпочати будівельні роботи.

Такий крок викликаний нездатністю органів влади змусити забудовника припинити будівельні роботи як того вимагає ухвала суду ще від 10 грудня 2008 року, подовження дії якої було визнано рішенням Апеляційного суду від 6 січня 2010 року.

Окрім того, залишаються невиконаними вимоги припису прокуратури міста Києва від 2 червня, яким вимагається від Державної архітектурно-будівельної інспекції скасувати дозвіл на виконання будівельних робіт та протесту прокуратури від 2 травня 2009 року до Київської міської ради, яким вимагається скасувати рішення про надання земельної ділянки ТОВ "Інвестиційно-будівельна група" за даною адресою.

Нагадуємо, що майданчик знаходиться в охоронній зоні ЮНЕСКО. Дана міжнародна організація неодноразово висловлювала стурбованість даним будівництвом, проте українські державні та місцеві органи влади продовують ігнорувати дану проблему.

Сьогоднішня акція спрямована на те, щоб змусити виконати законні вимоги ухвали суду та припису прокуратури.

Станом на 8 годину ранку активісти потрапили до кабіни крану і заблокувались всередині.

8.10 - До кабінки крану спробував потрапити кранівник.

9.00 - Приїхала міліція, зайшла на майданчик

9.28 - Представники міліції розгублено стоять під краном, дивляться нагору і тиняються туди-сюди. На кран ніхто не лізе

9.41 - Двоє людей піднялись нагору і стукають по люку з використанням нецензурної лексики. Намагаються потрапити всередину, але безуспішно.

9.45 - Один з цих двох заліз на площадку збоку від кабінки і погрожував розбити вікно.

9.50 - Активісти, що знаходяться в кабінці крану, викликали міліцію після того як один з цих двох почав погрожувати їм ломом.

10.00 - Приїхала пожежна машина

10.02 - Двоє хлопців з ломом, котрі піднялись нагору і пробували потрапити до кабіни, попросили активістів подзвонити за номером телефону 050-351-00-68. Там підняла трубку людина, що представилась заступником голови Шевченківської РДА. Активісти озвучили своїй вимоги: щоб приїхала прокуратура і опломбували працюючі механізми відповідно до припису прокуратури і досі чинної ухвали суду.

За повідомленнями місцевих мешканців, які зібрались біля будівельного майданчика на вул. Гончара, 17-23, о 10 годині розпочались сутички.

До людей вибіг начальник будівництва, почав кричати. У цей час в метушні з кишені у нього випав пістолет. Охоронці будівництва вступили в бійку з місцевими мешканцями. Міліція спостерігала за цим в стороні, періодично тільки захищаючи охоронців. До майданчика приїхала пожежна машина.

Охоронці майданчику штурмують кабінку і намагаються прорватись всередину.

"Збережи старий Київ" вимагає приїзду представників прокуратури та Державної-архітектурно-будівельної інспекції, щоб опечатати працюючі механізми, як того вимагають припис прокуратури та ухвала Шевченківського районного суду.

Просимо у журналістів підтримки для того, щоб забезпечити законні вимоги протестувальників, а також їхню безпеку!

Для отримання коментарів від безпосередні учасників акції телефонуйте: Ігор Луценко (067-467-6253) або Світлана Цуркан (096-931-3545).

Для отримання інформації про будівництво та розвиток подій довкола майданчика звертайтесь: Інна Совсун (067-502-5727) або Ірина Нікіфорова (050-356-8165).

Постійні оновлення - на сторінці нашої спільноти http://community.livejournal.com/saveoldkyiv/.

Більше інформації про скандальне будівництво - тут:

http://community.livejournal.com/saveoldkyiv/tag/%D0%93%D0%BE%D0%BD%D1%87%D0%B0%D1%80%D0%B0

 Поділитися