MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Увага! Тренінг для членів ОСН, ОСББ та ініціативних груп Луганщини (Прес-реліз)

27.04.2010   
До уваги членів ОСН, ОСББ та ініціативних груп Луганщини, що відстоюють право на безпечне місце проживання!

Східноукраїнський центр громадських ініціатив запрошує Вас до участі в навчальному семінарі «Судове оскарження дій чи бездіяльності посадових осіб органів місцевого самоврядування та державної влади під час просування пропозицій ОСН, ОСББ та місцевих ініціативних груп у сфері планування та розвитку територій».

Мета цього семінару: посилити спроможність представників органів громадського самоврядування (ОСН, ОСББ та місцевих ініціативних груп) оскаржувати у судовому порядку дії чи бездіяльність посадових осіб органів місцевого самоврядування та державної влади під час просування та реагування на місцеві ініціативи.

Під час заходу ми плануємо розглянути наступні питання:

– перелік нормативно-правових актів, якими можуть керуватись представники ОСН та ОСББ в офіційному спілкуванні з органами місцевого самоврядування та державної влади та при оскарженні дій (бездіяльності) відповідних посадових осіб;

– складання зразків запитів, заяв, скарг, пропозицій;

– підготовка Позовної заяви: типові помилки та складнощі;

– розгляд справи у суді: що необхідно знати для ефективного відстоювання правових позицій .

Експертом тренінгу буде виступати Андреєв Олексій – випускник аспірантури Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президенті України, член громадської організації «Дніпропетровський кординаційно-експертний центр з питань регуляторної політики».

Дата проведення тренінгу – п’ятниця, 14 травня 2010 року. Про місце проведення семінару буде повідомлено додатково. Участь у тренінгу безкоштовна. Організатори забезпечують учасників тренінгу роздатковими матеріалами та харчуванням.

Заявки на участь у тренінгу просимо надсилати на e-maіl: zahyst@gmaіl.com, факсом: (0642) 491 374, надсилати поштою або приносити особисто за адресою: 30-й квартал 2/14, м. Луганськ, 91005.

Останній строк приймання заявок – 7 травня 2010 року.

Контактна особа від Східноукраїнського центру громадських ініціатив Хандрамай Олександра, тел.: (22)491374, (050)88-55-890

Для того, щоб взяти участь у тренінгу необхідно заповнити заявку (http://totalaction.org.ua/sites/default/files/Anketa_na_seminar.doc).

Захід проводиться у рамках проекту «Місцевим ініціативам – правову підтримку», що реалізується за фінансової підтримки МФ «Відродження». Мета проекту: забезпечити результативну реалізацію ініціатив ОСН, ОСББ та місцевих ініціативних груп на рівні територіальних громад Луганщини у сфері планування та забудови територій через надання послуг із безкоштовного кваліфікованого юридичного супроводу їх реалізації.

 Поділитися