MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

2010: Вірус цензури

17.05.2010    джерело: newcitizen.org.ua
Запрошуємо Вас зробити свій внесок у захист свободи слова в Україні й узяти участь у дискусії «МЕДІАДІАГНОЗ 2010: ВІРУС ЦЕНЗУРИ», яка відбуватиметься в Києві 21 травня. У дискусії візьмуть участь найавторитетніші журналісти, телеведучі, головні редактори усіх найвпливовіших ЗМІ України, топ-менеджери, медіавласники, медіаексперти, представники дипломатичного корпусу та усіх журналістських організацій.

Дискусія «МЕДІАДІАГНОЗ 2010: ВІРУС ЦЕНЗУРИ»

 21 травня, 9:30-12:00
«Києво-Могилянська Академія», вул. Іллінська 9, 2 пов., зала «Колізей»

В Україні поширюється вірус цензури! Треба терміново діагностувати стан свободи слова і виробити методи її захисту. Вірус цензури зачепив ще не всіх – його можна зупинити, поки не почалася епідемія.

Ми запрошуємо Вас зробити свій внесок у захист свободи слова в Україні й узяти участь у дискусії «МЕДІАДІАГНОЗ 2010: ВІРУС ЦЕНЗУРИ», яка відбуватиметься 21 травня 9:30-12:00 у приміщенні Національного університету «Києво-Могилянська Академія» за адресою: вул. Іллінська 9, Культурно-Мистецький Центр Києво-Могилянської Академії, 2 поверх, зала «Колізей».

У дискусії візьмуть участь найавторитетніші журналісти, телеведучі, головні редактори усіх найвпливовіших ЗМІ України, топ-менеджери, медіавласники, медіаексперти, представники дипломатичного корпусу та усіх журналістських організацій.

Голова оргкомітету та модератор: Олег Рибачук, Центр UA

*мбп – має бути підтверджено
Серед спікерів: Анна Безулик* (телеведуча), Андрій Куликов («Свобода», ICTV), Савік Шустер («ШустерLive», ТРК Україна), Сергій Лещенко («Українська правда»), Юлія Мостова* («Дзеркало тижня»), Микола Рябчук (письменник), Віталій Портніков («TBi»), Наталя Лігачова («Телекритика»), представники телеканалів 1+1 та СТБ, що виступили проти цензури та ін.

УЧАСНИКИ ДИСКУСІЇ:

Віталій Гайдукевич (Студія 1+1), Сергій Андрушко, Осман Пашаєв* (СТБ), Святослав Цеголко*, Володимир Мжельський (5 Канал), Михайло Шаманов (Новий Канал), Мустафа Найєм («Шустер Live», ТРК Україна), Олесь Терещенко* (Перший Національний), Лариса Івшина* (День), Сергій Сидоренко (Коммерсант Украина), Віталій Сич* (Кореспондент), Діана Дуцик (Главрєд), Альона Громницька (Профіль), Соня Кошкіна (Лівий Берег), Тетяна Чорновіл* (Лівий Берег), Павло Солодько* (Український тиждень), Cвітлана Дорош* (Українська служба Бі-Бі-Сі), Ірина Кузнєцова* (Радіо Свобода), Сергій Каразій та Ричард Балмфорт* (Ройтерз), Брайян Боннер (KyivPost), Роман Олеарчик (Financial Times), Євген Іхельзон (блогер), Вахтанг Кіпіані (незалежний журналіст), Єгор Соболєв («Свідомо»), Іванна Коберник (телеведуча), Юрій Макаров* (редактор, телеведучий), Тарас Петрів (Фундація «Суспільність»), Тарас Шевченко (Інститут Медіаправа), Костянтин Квурт (Інтерньюз Україна), Вікторія Сюмар (ІМІ), Альона Гетьманчук, Сергій Солодкий (Інститут світової політики), Олександр Чекмишев (Комітет «Рівність можливостей») та ін.

Дискусія має на меті діагностувати загрозу існуванню свободи слова, що виникла сьогодні в Україні. В умовах, коли ведуться розмови про цензуру, але немає якісної, конструктивної дискусії, запропонувати діалог найвищого рівня.

Захід має означити необхідність створення майданчика, який би об‘єднав різні групи професіоналів заради відстоювання свободи слова в Україні. Виробити методи захисту, рецепти і ліки, які могли б протистояти епідемії цензури. Найавторитетніші журналісти разом з молодшим поколінням та експертами мають дати потужний сигнал політикам, що вони занепокоєні ситуацією, яка склалася і готові протистояти подальшому розповсюдженню цензури, а також привернути увагу світової громадськості до тиску на медіа, що посилюється в Україні.

Просимо підтвердити Вашу участь до 13:00, 19 травня.
______________________________________________________________________________
Координатори: Наталя Гуменюк, Світлана Заліщук
Контакти: Тел. +38 067 329 23 20, +38 067 763 25 20, Email: [email protected]

Ініціатор: громадська кампанія «Новий громадянин», www.newcitizen.org.ua

До організації заходу долучилися Національний університет «Києво-Могилянська Академія» та Національна комісія з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі

Синхронний переклад здійснюється за підтримки Представництва Фонду ім. Генріха Бьоля

 Поділитися