MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Мінтранс підтримав правозахисників і виступив проти повернення іменних залізничних квитків

20.05.2010    джерело: www.korrespondent.net
Нагадаємо, що 19 квітня 2010 р. Українська Гельсінська спілка з прав людини та ще 48 громадських організацій виступили зі звененням до Прем’єр-міністра та Міністра внутрішніх справ. В зверненні йшлося про те, що запровадження іменних залізничних квитків є неправомірним обмеженням свободи людини

Міністерство транспорту та зв’язку проти введення іменних залізничних квитків, повідомив перший заступник міністра транспорту та зв’язку Володимир Корнієнко.
За його словами, після вивчення побажань пасажирів, з’ясувалося, що 80% з них проти введення іменних квитків. "Пасажир проти цього, і ми його підтримуємо", - сказав він.
Корнієнко зазначив, що зараз уже немає спекуляцій з квитками і введення іменних квитків ні до чого.
Крім цього, за словами Корнієнка, Укрзалізниця серйозно працює над впровадженням електронних квитків. "Ми серйозно попрацювали над впровадженням електронного квитка. Ми поставили завдання десь на другу половину поточного року, червень-липень, вийти на нормальний електронний квиток, такий, як застосовується в авіації", - сказав він.
Раніше Укрзалізниця зазначала, що підтримує пропозицію Міністерства внутрішніх справ України про відновлення продажів залізничних квитків для пасажирів за паспортами у зв’язку з випадками міжнародного тероризму.
Питання відновлення продажів іменних залізничних квитків з квітня перебував у процесі вивчення. Укрзалізниця відмінила продаж квитків за паспортами або інших документів, що засвідчують особу, в листопаді 2007 року.

Від УГСПЛ: нагадаємо, що 19 квітня 2010 року Українська Гельсінська спілка з прав людини та ще 48 громадських організацій виступили зі звененням до Прем’єр-міністра та Міністра внутрішніх спра в. В зверненні йшлося про те, що запровадження іменних залізничних квитків є неправомірним обмеженням свободи людини.

 Поділитися