MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Імітація розслідування гучної справиПопри арешт Пукача замовники залишаються недоторканими - 4 звіт по Справі ГонгадзеПам’яті загиблих журналістів...Зі свідченнями Пукача відбуваються серйозні маніпуляції - Валентина Теличенко, адвокат М.ГонгадзеГенпрокуратура просить США про експертизу у справі ГонгадзеГПУ не змінюватиме складу слідчої групи у справі ҐонґадзеАдвокат Мирослави Гонгадзе обурена халатністю ГенпрокуратуриМирослава Гонгадзе: справа Георгія вплинула, впливає і вплине на вибори президентаЧи є затримання Пукача гарантією викриття замовників?Затримано обвинувачуваного у вбивстві Гонгадзе генерала ПукачаЛеся Гонгадзе про критику «Репортерів» щодо розслідування вбивства її сина«Пукача не тільки не шукають, його покривають у вищих щаблях влади» – Мирослава ГонгадзеПАРЄ хоче, щоб українська влада енергійніше шукала замовників убивства ГонгадзеРоковини без поховання та покаранняГенпрокуратуру звинувачують в імітації бурхливої діяльності у справі ГонгадзеВдова журналіста Гонгадзе закликає Мороза піти до ГенпрокуратуриВирок убивцям Гонгадзе залишили в силіСправа Гонгадзе як емблематичний приклад. Висновки звіту ПАРЄКомитет министров внимательно следит за расследованием убийства Г.ГонгадзеПрокуратура і далі шукає замовників вбивства Ґонгадзе

21 травня 2010 Георгію Гонгадзе мав би виповнитися 41 рік.

21.05.2010    джерело: www.radiosvoboda.org
Майже 10 років тому засновник інтернет-видання «Українська правда» зник безвісти. Вдова журналіста Мирослава не вірить, що нова влада зможе прискорити перебіг розслідування вбивства Георгія. Нинішній стан свободи слова в Україні вона оцінює негативно.

Сьогодні, 21 травня, журналістові Георгію Гонгадзе мав би виповнитися 41 рік. Майже 10 років тому засновник інтернет-видання «Українська правда» зник безвісти. Перед судом постали лише виконавці його вбивства. Вдова журналіста Мирослава не вірить, що нова влада зможе прискорити перебіг розслідування вбивства Георгія. Нинішній стан свободи слова в Україні журналістка Мирослава Гонгадзе оцінює негативно.

Ви вже багато років живете за кордоном. Як ви оцінюєте стан свободи слова в Україні?
– На жаль, я думаю, що стан свободи слова в Україні можна назвати поганим. Тобто існують певні формальні ознаки свободи слова, але журналісти відчувають на собі тиск. І про це свідчать останні заяви. За останні п’ять років так званої своєрідної відлиги часів Ющенка не були закладені головні основи свободи слова. І цю систему було легко змінити. Думаю, що те, що відбувається зараз, ці намагання знову запровадити цензуру, встановити контроль над медіа – це дуже сумно.
Чи вплине, на вашу думку, зміна влади в Україні на стан розслідування справи щодо вбивства вашого чоловіка?
Відверто кажучи, надій на це у мене мало. Але ми будемо продовжувати намагатися зробити все, що можливо. Насправді мало надії було завжди, всі ці 10 років. Але все-таки вдалося щось зробити. І зараз головне завдання – це довести справу Пукача, затриманого минулого літа, до кінця. До кінця цього року справа має бути передана до суду. Ми почитаємо матеріали справи і побачимо, які свідчення він давав. На жаль, зараз у нас немає жодного доступу до матеріалів справи. Ми не знаємо, які свідчення даються, ми не знаємо, які інші слідчі дії проводяться. Єдине, що я знаю, що Державний департамент США, і, зокрема, Федеральне бюро розслідувань погодилися на проведення міжнародної експертизи ДНК за участю ФБР. Ми очікуємо, що така експертиза буде зроблена найближчим часом. Більше, на жаль, ніякої інформації у нас як у потерпілих немає.

Вела розмову Тетяна Ярмощук

 

 Поділитися