MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Про відвідини УКУ представником Служби Безпеки УкраїниВажливий прецедент, створений ректором Українського католицького УніверситетуДо питання про публікацію в журналі The TabletАтаки на Київ і Харків, евакуація з Сумщини, повернення тіл загиблих полонених — підсумки тижняДіяльність СБУ у 2010 р., яка стосується свободи вираження поглядівАлександр Ройтбурд: Когда идет война добра со злом, я на стороне добраПрава людини в Україні: підсумки першого року нової владиЗагальний огляд стану з правами людини та основоположними свободами в 2009-2010 ррПротестна активність зростаєКому потрібна імітація демократії?Без прального порошкуЄвген Захаров: Україна перетворюється на поліцейську державуПрава людини в Україні в перші 100 днів нової влади (загальний огляд)Політичне множення на нульНевід’ємна складова конструктивних пропозицій

Economist: про СБУ та Шпигунські страсті

25.05.2010    джерело: www.bbc.co.uk
Економіст зазначає, що занепокоєння може викликати і той факт, що дії СБУ останнім часом аж надто подібні до методів ФСБ. Для прикладу наводиться випадок із спробою офіцера СБУ схилити до співпраці Ректора Українського Католицького Університету у Львові Бориса Гудзяка

"Шпигунські страсті" - так можна перекласти заголовок Клацнути блогу у британському часописі Економіст, який присвячений Україні.

Автор міркує з приводу того наскільки зближення України та Росії зближує методи діяльності ФСБ та СБУ, які підписали угоду про співпрацю на наступні 5 років. Повернення російських офіцерів ФСБ в Україну видворених раніше за спроби вербувати українських громадян у Криму лише посилює побоювання серед тих, хто вважає посилення позицій Росії в Україні драстично зростаючим.

Економіст зазначає, що занепокоєння може викликати і той факт, що дії СБУ останнім часом аж надто подібні до методів ФСБ. Для прикладу наводиться випадок із спробою офіцера СБУ схилити до співпраці Ректора Українського Католицького Університету у Львові Бориса Гудзяка, який написав з цього приводу Клацнути відкритий лист.

Економіст переповідає, що СБУ звернулося до ректора університету з проханням підписати документ у якому той зобов’язувався повідомляти про студентів, які будуть брати участь в демонстраціях протесту проти політики уряду України.

За версією Бориса Гудзяка, такі методи застосувавали у часи КГБ для вербування агентів, але не зустрічалися у Католицькому університеті за часів незалежної України. Економіст пропонує СБУ висловити свою версію цієї події на сторінках часопису і запитує читачів поміркувати про те, де ще у Європі такий випадок міг, чи не міг би статися, а де такі методи є правилом.

 Поділитися