MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Борис Пенчук звільнений з-під варти

02.06.2010    джерело: www.pravda.com.ua
Внаслідок скасування Верховним судом вироку за статтею "вимагання" у силі залишився вирок за статтею "завідомо неправдиве повідомлення про скоєння злочину", який становив 4 роки

Колишній акціонер донецького торгового центру "Білий лебідь" й автор книги «Донецька мафія»  Борис Пенчук звільнений з-під варти.  Про це "Українській правді" повідомив його адвокат Олександр Плахотнюк.
"Йому суд замінив міру покарання. Позбавлення волі замінено на виправні роботи", - сказав він.
За словами адвоката, "за певних умов суд може замінити невідбуту частину (терміну) на більш м’яке покарання".

Водночас інший екс-адвокат Пенчука - Олександр Данилюк - заявив, що він звільнений з тюремного ув’язнення умовно-достроково.  "Я знаю точно, що Пенчук просив цю інформацію (про його звільнення) не поширювати", - сказав Данилюк, повідомляє УНІАН.

"Але якщо вже така інформація пройшла, то я можу вам сказати, що його справді випустили - умовно-достроково звільнили з огляду на те, що він (Пенчук) вже відбув половину покарання", - заявив екс-адвокат.

Як відомо, у квітні 2008 року Генпрокуратура пред’явила Пенчуку звинувачення в дачі неправдивих свідчень про те, що нібито, Колесников вимагав у родини Пенчука акції ТЦ "Білий лебідь".
За звинуваченням у скоєнні цього злочину Колесніков був арештований і провів у київському СІЗО 4 місяці.
Також Пенчук був звинувачений у вимаганні 12,9 мільйонів гривень з Колеснікова, якому він продав акції торговельного центру.
Він був засуджений Ворошиловським судом Донецька 2 березня 2009 по статтями "вимагання" і "свідомо неправдиве повідомлення про скоєння злочину" до восьми років ув’язнення.
Апеляційний суд Донецької області 29 квітня 2009 скоротив йому термін до шести років, після чого Пенчук звернувся до Верховного суду.
Внаслідок скасування Верховним судом вироку за статтею "вимагання" у силі залишився вирок за статтею "завідомо неправдиве повідомлення про скоєння злочину", який становив 4 роки.

 Поділитися