MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Журналісти «Експресу» оприлюднили відкритий лист до Президента про системний тискПрипинити тиск на журналістів, не допустити репресійЗасновано громадський рух «Стоп цензурі!» (+ список координаційної ради)Проти головного редактора газети відновлено кримінальну справу 5-річної давностіВсеукраїнський антирейтинг «Вороги преси 2009»Міліція затримала фотографа «Левого берега» на вокзалі за «великий рюкзак», але згодом відпустилаБенкендорф заборонив працівникам НТКУ давати коментарі без дозволу прес-службиМедіа-профспілка НТКУ оскаржуватиме заборону Бенкендорфа на коментарі без дозволу прес-службиАртикль 19: за час урядування нового Президента ситуація зі свободою слова погіршиласяFreedom House: Україна може втратити статус вільної країниСуд позбавив частот 5 канал і ТВіТВі вимагає розслідування зловживань Хорошковським службовим становищемНа початку червня зафіксовані факти спроб влади обмежити права журналістівМетоди цензури стають тоншими«Репортери без кордонів»: медіа-магнат не може очолювати СБУТВі: Хорошковський за законом не має права бути членом Вищої ради юстиціїОхоронці президента застосували силу до журналіста СТБ Сергія Андрушка«Стоп цензурі!»: учасники руху вимагають звільнити працівника УДО, який застосував силу до журналіста СТБ«Стоп цензурі!» не зустрічатиметься з владою та силовими структурами, допоки не звільнять охоронця УДО, що напав на журналістаТВі оскаржує призначення Хорошковського членом Вищої ради юстиції

Міліція затримала члена НМПУ з Донецька

02.06.2010    джерело: www.telekritika.ua

2 червня зранку на станції метро «Вокзальна» в Києві міліція затримала члена Незалежної медіа-профспілки України з Донецька Максима Абрамовського. Цю інформацію ТК підтвердив колега пана Абрамовського Тимофій Златкін, який у момент затримання був із ним разом.

За його словами, вони якраз входили в приміщення станції метро «Вокзальна», де їх уже чекали міліціонери, які затримали Максима Абрамовського. «Ми вже більше години чекаємо під дверима міліції. Звідти - ні слуху, ні духу. Запитуємо про підстави для затримання, вони кажуть, що проводиться акція "Антитерор". Ніяких посвідчень на наші прохання ніхто не пред’являє», - розповів він ТК.

Тимофій Златкін також додав, що Максим Абрамовський встиг йому зателефонувати і повідомити, що його б’ють. Після цього зв’язку із затриманим немає.

Керівник центру громадських зв’язків головного управління МВС у місті Києві Володимир Поліщук повідомив ТК, що підставою для затримання Максима Абрамовського став газовий пістолет. «Він зараз перебуває на допиті у кімнаті міліції. Мені вже дзвонили журналісти і говорили про те, що його катують. Я цю інформацію спростовую. У нього було знайдено газовий пістолет, і зараз з’ясовують, чи має він відповідний дозвіл. Є підозра, що це пістолет перероблений з газового на травматичний. Зараз розберуться і його відпустять», - сказав він.

Головний спеціаліст ЦГЗ ГУ МВС у місті Києві Олександр Радкевич уточнив, що газовий пістолет перероблений на інший засіб. «Газовий пістолет, на який він має дозвіл, чи то він, чи йому переробили на інший засіб: у магазині є різні набої. Тепер цей пістолет буде вилучено і направлено на експертизу, а Абрамовського - відпустять до результатів експертизи. Якщо дійсно буде встановлено, що пістолет перероблений  буде прийняте відповідне рішення», - повідомив він.

За словами пана Радкевича, працівники охорони метрополітену постійно проводять рейди, їздять по потягах, проводять оперативно-розшукові засоби по виявленню злочинців та кишенькових крадіїв. «Абрамовського затримали о 10.50 у вестибюлі на станції метро "Вокзальна". Коли він заходив до метро, представник міліції підійшов, представився, показав посвідчення і вони пройшли в кімнату міліції у присутності двох понятих. Жодних спецзасобів до нього не застосовувалось», - уточнив він.

Як повідомляла ТК, півтора роки тому Максим Абрамовський був побитий донецькою міліцією.

 Поділитися